26. aug
 
Talentiade i Ringsaker
Prøysenhuset var pyntet til fest og på scenen stilte ungdommene med hele 32 ulike innslag under lørdagens UKM-arrangement i Ringsaker.

Publisert: 11.feb.2017 22:04
Oppdatert: 12.feb.2017 18:02

 - Jeg synes det er viktig å ikke se på UKM som en konkurranse. Vi er med for å ha det moro, men hvis man kommer videre viser det at man har gjort en god jobb, Oda Gjendem (16), som framførte "Videogames" av Lana Del Rey sammen med Kirsten Elise Lund (16). Begge to er klare på at UKM først og fremst er til for å gi ungdommer en mulighet til å uttrykke seg på en scene. 

- Kanskje enda flere ungdommer blir med når de skjønner at dette ikke er en konkurranse. Jeg er sikker på at mange føler at de ikke er flinke nok, men dette handler om helt andre ting enn å være best, sier Gjendem, som får støtte av sidemannen. 

- Jeg ser på UKM som er forestilling der jeg og andre har mulighet til å vise hva vi har jobbet med. Hvis man går videre hadde det selvsagt vært herlig. Da får jeg jo mulighet til å gjøre mer av det samme, men samtidig er jeg veldig fornøyd uansett hva som skjer, sier Lund.

For mange handler nemlig UKM om å bryte barrièrer. Om å trosse nerver og prestasjonsangst foran en fullsatt sal. Kirsten Lund forteller at årets UKM ble en slik opplevelse. 

- Jeg var med på UKM i fjor også. Da hadde jeg lyst til å danse, men hadde ikke mot til å gjøre det. I år bestemte jeg meg for å tørre, sier hun. Opplevelsen var dermed ekstra god etter at alt fungerte som det skulle. 

- Det var litt skummelt i begynnelsen, men det gikk heldigvis bra, sier hun. 

Mange talenter

Synne Taarneby Aaboen (14) var blant mange som imponerte stort under lørdagens arrangement. Hun er klar på at ungdommene ga juryen en meget vanskelig jobb. 

- Det er veldig mange talentfulle ungdommer her, og jeg tror det er vanskelig for en jury å kun velge ut noen få av oss, sier Aaboen, som framførte sangen "i woudn't mind - he is we" som UKM-debutant. Den unge sangeren forteller at opplevelsen ga mersmak. 

- Jeg kommer garantert tilbake til neste år, sier hun. 

Full fart på scenen

Hele 61 ungdommer deltok under arrangementet. De fleste av ungdommene deltok under et eller flere av kveldens 32 sceneinnslag, men mange av deltagerne var også med som arrangører. Ung Kultur Møtes (UKM) arrangeres nemlig av og med ungdommer, og med flerkameraproduksjon til storskjerm, green room og publikumsverter blir arrangementet stadig med profesjonelt. Til arrangementet stiller kun en håndfull voksne som medarrangører.

- Alt flyter og det er ungdommene som gjør hele jobben. De gjør en helt utrolig jobb, og det eneste jeg trenger å gjøre er å sitte som brannvakt, sier UKM-ansvarlig i Ringsaker Marthe Sørby.

Rundt 270 mennesker sørget for fullt hus i Prøysensalen, og samtlige så ut til å storkose seg under den omfattende og varierte talentiaden. Blant dem var venninnene Mari Mariussen (15) og Erle Marie Østerhagen Emilsen (15). De forteller at lørdagens UKM-besøk var deres første, og at de først og fremst var på plass for å støtte venner og klassekamerater fra Brumunddal ungdomsskole. 

- Det er veldig mange fra skolen som skal være med, og vi er her for å heie på dem, sier Emilsen. Begge to er klare på at UKM er viktig tilbud for lokale ungdommer.

- UKM er veldig kult. Her har unge folk mulighet til å vise seg fram hvis de har lyst til det, sier Mariussen.

Disse gikk videre til fylkesmønstringen

Følgende deltagere gikk videre fra Ringsaker UKM til fylkesmønstringen som i år arrangeres i Kongsvinger fra fredag 21. april til søndag 23. april.

Kirsten Elise N. Lund (dans)

Emma Elisabeth Haga Johansen (gitar og vokal)

Julie Sofie og Tiril Amalie Smestad (gitar og vokal)

Leander Kolloen Amb og Mathea Lierhagen Elvsvebakken (gitar og okal)?

Hennie Hildre Skare (kunst)

Jan Andre Kurud (konferansier)

Ingeborg Flatebø Syversen (konferansier)

Mina Bø (konferansier)

Kidist Gezahegn (filmdokumentar)

Henrik Granheim (flerkamera)

Se bilder fra UKM-Ringsaker øverst i saken. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke