24. aug
Ungkar: Laget og spilt av Knut Erik Engemoen (t.h.) og Frode Berntzen.Foto: Geir Vestad
 
«Ungkar» har jubileum
Teaterforestillingen «Ungkar» har holdt det gående siden våren 2013. Søndag 1. oktober spilles forestilling nummer 100. Da er det slutt.

Publisert: 15.aug.2017 07:09
Oppdatert: 15.aug.2017 07:11

Det er Teater Innlandet og Engemoen Produksjoner som presenterer «Ungkar» som jubileumsforestilling på Teater Innlandet Scene. Ifølge skuespiller og regissør Knut Erik Engemoen vil dette være siste gang forestillingen hentes fram.

– Kun denne kvelden. Kun én forestilling, varsler Engemoen.

prøysen-forestilling 6. mai 2013 var det klart for premiere på Rena. Siden den gang har teaterkonserten «Ungkar» av og med skuespiller Knut Erik Engemoen fra Elverum og musiker Frode Berntzen fra Romedal, turnert landet rundt, og blitt spilt 99 ganger.

Forestillingen er satt sammen av Alf Prøysens viser og tekster. Den er blitt framført en rekke gangen på Prøysenhuset, men har også gjestet scener fra Andenes i nord til Nome i sør, fra Bremanger i vest til Trysil i øst, som Engemoen sier.

– Den har gjestet alt fra festivaler, kulturhus og teatre, til små avdelinger på eldresentre.

Kritikerros

«Så enkelt og så rått …» Slik het det i Hamar Arbeiderblad etter premieren for fire år siden.

«Engemoen framførte kjente Prøysen-viser så nakent og ekte at det noen ganger virket som en nærmest aldri har hørt dem ordentlig før», het det her.

Året etter var det en fornyet versjon som ble framført: «Et år etter er den blitt enda bedre, enda strammere, fastere og sterkere», ifølge HA.

«Sammen med Frode Berntzen serverte Knut Erik Engemoen en Prøysen-forestilling av de store» skrev Ringsaker Blads anmelder. Og Oppland Arbeiderblad kunne melde om «skummelt presist samspill».

Mest spilt

I 2014 ble «Ungkar» Prøysenårets klart mest spilte Prøysen-forestilling.

– Da jeg satte sammen manuset, kunne jeg ikke drømt at vi skulle spille det så mye som vi nå har gjort, uttalte skuespilleren Knut Erik Engemoen midt i Prøysenåret.

– Det ble et prosjekt som vokste mellom fingrene våre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke