17. aug
 
Ungt, tungt og lokalt
Gene Failure sin debut-EP er dundrende hard, svart og grumsete metal. Det låter tungt og tøft, men har en tendens til å bli litt ensformig – dog er det en god, eller skal man si «ond» start for metalbandet.

Publisert: 20.jul.2018 22:20
Oppdatert: 20.jul.2018 23:07

Gene Failures EP, «Cut Out Smile», er smekkfull av seks låter – helt i taket for EP-formatet – så gutta har virkelig gått «all in».

EP-en begynner litt nedpå med «Cursed Nazarene», før trommene begynner å dundre, gitarene legger på seg betydelig og vokalisten snerrer inn i mikrofonen.

Det er ikke alltid like lett å høre lyrikken når låtene blir for mørke og tunge. I åpningssporet «Cursed Nazarene» har i hvert fall bruddstykkene undertegnede fikk med seg et bibelsk tema. Lucifer og det onde er innblandet – gutta i Gene Failure synger ikke om godværsdager og sommerkjoler, nei.

Det er mange tøffe gitarriff fra både bassisten og gitaristens side og flere kule detaljer i både trommespill og vokal – som for eksempel kubjeller og ekkoeffekter. Likevel synes jeg kanskje det har en tendens til å bli noe ensformig. Derfor likte jeg godt låter som «Death Goal», min favorittlåt på «Cut Out Smile» med variasjoner i vokalen, en syrete gitarsolo og et stilig B-parti mot slutten.

Jeg synes det høres veldig lovende ut for dette unge, EP-debuterende og lokale bandet. Jeg er kanskje ikke noen metalmann, men jeg får lyst til å komme og vifte litt på håret til Gene Failure.

Hvor er slippkonserten?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke