22. aug
FOTO: INGA MAGELI.
 
Unike toner til kjente dikt
Frida Ånnevik var på hjemmebane under konserten i Kulturhuset lørdag kveld. Sammen med jazztrioen In The Country spilte de utforskende toner til dikt av Hans Børli.

Publisert: 25.jan.2015 00:00
Oppdatert: 25.jan.2015 00:01

Stemningen var satt fra første stund da det hele åpnet med avspilling av et kort opptak av et intervju med Børli selv. Videre ble de omtrent 220 oppmøtte ført gjennom en aften med søkende jazztoner, Ånneviks unike stemme og Børlis sterke og jordnære dikt.

Hamarsingen Ånnevik hadde tatt turen hjem til Kirsten Flagstad-salen i Kulturhuset. Til tross for at hun er berømt som låtskriver så vel som sanger, hadde hun med konserten og den siste platen tatt en annerledes retning. Sammen med In The Country hadde de tonesatt diktene til Børli, ofte kalt ”skogens dikter”.

 Publikum ble ført gjennom en musikalsk reise gjennom et spekter av eksperimentelle, kraftfulle og jordnære toner. Det var tydelig at de lot seg imponere av Ånnevik og trioens særegne versjoner av de kjente diktene. Med en avslappet stemme og samspilte jazzmusikere, ispedd elektroniske elementer i musikken, fikk det begeistrede publikummet oppleve en utradisjonell tolkning.

– I dag synes jeg virkelig vi fikk det til, sa Ånnevik med et lurt smil under konserten.

– Overraskende bra, svarte trioens pianist Morten Qvenild.

Og publikum var nok ikke uenig i det, da de fire musikerne ble klappet inn igjen på scenen for et ekstranummer etter å ha takket for seg.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke