24. aug
Rovdyret: Tar livet av mange.
 
Unødvendig og oppbrukt, ny «Predator»
Du har sett det før, så nå kommer det tilbake med enda mer vold og overdreven action. Den nye Predator-filmen handler om gladvold og gørr – enda en «plaffefilm».

Publisert: 13.sep.2018 11:43
Oppdatert: 14.sep.2018 07:37

Mange kjenner Predator-serien, og for eksempel frasen «Get to the chopper» – konseptet og publikumet eksisterer. Nå kommer enda en Predator-film av Shane Black, og det er usjarmerende greier.

Død og fordervelse

I den nye «Predator» sparer man ikke akkurat på mengden død og fordervelse. Filmen inneholder en masse «gladvold». Og det virker litt som om at det er nettopp det filmen handler om. Historien er virkelig typisk. En gjeng skyteglade og «tøffe», amerikanske ekssoldater må redde verden. Den tynne og nedslitte historien dekkes over av kreative måter å drepe folk på, overdrevet action og vold – eller «død og fordervelse», som det så fint heter. Hvor mange slike amerikanske actionfilmer klarer de å spytte ut i løpet av et år? «The Predator» er ikke spesiell eller bra.

Prøver seg på kule fraser

Den første Predator-filmen er kjent for sine fraser og sin gimmick. 2018-versjonen prøver seg den også, med en liten «get to the chopper» og noen kjepphøye råtass-utsagn, men klarer aldri å få til glimtet i øyet.

Hva var vitsen med enda en Predator-film? Shane Black kan vel banne, leke med actionfigurene sine og forestille seg skumle romvesener på gutterommet uten å lage film av det hver bidige gang.

Terningkast: 3

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke