25. aug
Hopp: Eller ikke.
 
Unyansert fremstilling

Publisert: 05.okt.2017 10:16
Oppdatert: 05.okt.2017 10:32

Iram Haqs historie er sterk, men spørsmålet er hvor representativ den er for unge muslimer i dag.

Det er få ting som burde møte like mye godvilje som innvandrerproblematikk tatt opp av innvandrere selv, eller, som i dette tilfellet, barn av innvandrere. Regissør Imam Haq er et kjent navn innen norsk tv og film, blant annet som skuespiller i NRK-serien Borettslaget og filmen Import-Eksport, og som regissør for Skylappjenta og Jeg er din.

Historien har klare likhetstrekk med Haqs egen: Norsk-pakistansk jente født av pakistanske foreldre bryter med familiens forventninger og står i dragsuget mellom to kulturer. Familien tvangssender eller kidnapper henne til Pakistan. Til slutt bryter hun.

Det er vanskelig å være blasert overfor brutaliteten som filmen skildrer. Samtidig tenker jeg i mitt stille sinn; er det virkelig så ille i dag? Mitt inntrykk er at pakistanerne som kom til Norge på 60-tallet i dag er langt mer moderate enn det som skildres i denne filmen. Tvert imot er det for tiden flere bemerkelsesverdige eksempler hvor andre- eller tredjegenerasjonsinnvandrere blir langt mer konservative eller radikale om du vil, enn sine foreldre. Sett bort fra dette poenget er filmen for øvrig ikke det helt store. Dialogen er lite troverdig, selv om hovedrolleinnhaver Maria Mozhdah gjør en god figur.

Terningkast: 3

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke