19. aug
Serieforfatter: Ida Skjelbakken, oppvokst på Tangen, med ny romanserie.
 
Utgir ny bokserie
Ida S. Skjelbakken (38), oppvokst på Tangen, har skrevet 27 bøker på fem år. Nå starter hu sin nye serie «Nattergalen».

Publisert: 21.sep.2018 17:14
Oppdatert: 21.sep.2018 17:14

Ida Skjelbakken skriver kjærlighetsbøker for voksne med et eventyrlig slør. Både skrivestilen og det uvanlige privatlivet vekker lesernes nysgjerrighet, mener Astrid Sømoen i Bladkompaniet.

Hennes første historiske romanserie «Krøniken om Ylva Alm» (25 bøker) ble utgitt i 2014–2016 og ble raskt en favoritt hos leserne. Deretter kom Ida med selvbiografien «Fangen på celle nr. 17», som avslørte at hun hadde sittet i amerikansk fengsel.

Fengslet

Det var kunstinteressen som ledet henne ut i verden, har hun tidligere fortalt til HA. Steinerskolejenta forlot gården på Tangen og satte kursen mot Italia for å lære malerkunst. De neste årene fikk hun proff karatetrening i Japan, ble utdannet livvakt i Italia og fikk jobb som etterforsker. Og hun endte i fengsel for ikke å ha oppholdstillatelsen i orden,

Etter seks måneder slapp Ida ut fra fengsel og ble kastet ut av USA. Tida i fengselet ga henne inspirasjon til den nye serien «Nattergalen». I dag bor hun i Italia med sin norske ektemann Kjetil Nystuen og deres lille datter. Hun jobber fulltid som forfatter og illustratør. Serien «Nattergalen» er også en historiske romanserie, fylt med spennings og kjærlighet.

Til Italia

Ekteparet har nylig flyttet fra England til Agropoli i Sør-Italia. De bor i en gammel borgruin fra 1700-tallet. Det varme klimaet passer ypperlig for familiens fjærkledde kjæledegge, papegøyen Gringo. Den pratsomme fuglen er stadig på tur i landsbyen, trygt passert i ryggsekk-buret til matfar.

Nattergalen

Sytten år gamle Linde Villanger bor på en liten husmannsplass sammen med faren Eiliv. Selv om de er fattige, lever Linde et beskyttet og bekymringsløst liv. Men plutselig en dag står det tre fremmede menn på tunet, og det viser seg at Eiliv er i store vanskeligheter.

Slik presenterer forlaget Bladkompaniet den nye serien «Nattergalen».

«Linde ser seg etter hvert nødt til å reise inn til Kristiania alene, og møtet med storbyen blir overveldende. Hennes kamp for å redde faren setter henne i fare, men hun blir også kjent med mennesker som vil hjelpe henne, blant andre den unge, småkriminelle, men akk så sjarmerende Peter …»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke