18. aug
Kulturforlaget Brak: Forlegger Terje Tønnessen (t.h.) presenterer årets seks utgivelser, sammen med forfatter Svem R. Gjems. Foto: Geir Vestad
 
Utgir seks nye bøker
Med seks nye bøker gir Kulturforlaget Brak et vektig bidrag til årets hedmarkslitteratur.

Publisert: 29.nov.2016 20:59
Oppdatert: 29.nov.2016 20:59

I fjor hadde Terje Tønnessen i Kulturforlaget Brak fire bøker på utgivelseslista. I år har han høynet til seks – alle skrevet av hedmarksforfattere. Og han ser ikke bort fra at det blir enda flere utgivelser neste år.

En av de mest spesielle og omfattende utgivelsene på Brak i år, er antologien «Grenseløse forfattere 2», med bidrag av hele 37 forfattere fra både Norge og Sverige. Tekstene er basert på Terje Tønnessens facebookside «Forfattere uten grenser», der over 1.000 forfattere har vært innom med rundt 10.000 tekster, Av tekstene som ligger der nå, har han plukket ut bidrag av 37 forfattere til bokutgivelsen.

Gjems tilbake

En stadig like produktiv forfatter er Sven R. Gjems (f. 1938) fra Grue. I fjor utga han tekstsamlingen «Skriveglede» på Brak. Nå er han tilbake med «Tid for ettertanke», en samling «epistler og essays», som er hans 26. bokutgivelse. Det er ei bok ikke minst om leseglede, med et vidt spenn i stoffet, og en undertone av lun humor. For humoren er «saltet til livets store lapskaus», som Gjems sier.

Nye dikt

Bjørn Frang (f. 1942) er en annen av de skrivende veteranene i sørfylket. «Finnskogens forfatter framfor noen andre i hans generasjon» er han kalt.

Nå utgir han diktsamlingen «Under grågåsplogen» med livsreisa som tema, med både minnestoff, humor og sterke meninger.

Inge Lundeby (f. 1943) er også tilbake med ny diktsamling. «Mikro og makro» heter den, og det er hans andre utgivelse.

En spesiell diktutgivelse er diktsamlingen «Fågeln» av Katja Susanna Velasquez (f. 1972). Hun skriver på finsk, har slekt på Finnskogen og jobber i Kongsvinger, og teksten presenteres både på finsk og i svensk oversettelse.

Blant årets bøker på brak er også Edel Rudshaug Sæthers «Bare en varsler», som er hennes fjerde bok. Her forteller hun historien om hjelperen som varsler om overgrep overfor en psykisk utviklingshemmet.

hedmarksbokhandel

Et nytt tiltak fra Terje Tønnessens side er bokhandelen Bryggeriet, som han i høst har startet på Kirkenær. Og dette er den eneste bokhandelen kun for hedmarksforfattere.

– For tida er rundt 70 forfattere representert med nye bøker, forteller han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke