24. aug
PUSSES OPP: 1. etasje i Victoria-kvartalet ut mot Strandgata rustes opp før sushirestauranten Nagomi flytter inn.
 
Utsetter åpning av ny sushirestaurant
Hamars nye su­shi­re­stau­rant blir for­sin­ket på grunn av mang­len­de ar­beids­til­la­tel­ser.

Publisert: 24.jul.2012 13:20
Oppdatert: -

Etter planen skulle sushirestauranten Nagomi åpne i Victoria-kvartalet i løpet av juli. Nå er åpningen utsatt på ubestemt tid.

Daglig leder i Vold Eiendommer, Christian Vold, sier årsaken er lang saksbehandlingstid i Utlendingsdirektoratet (UDI).

- Vi jobber fremdeles med å få arbeidstillatelse til de tre kokkene som skal jobbe på restauranten. UDI krever store mengder dokumentasjon, både fra oss som arbeidsgivere, fra arbeidstakerne, og fra kokkenes tidligere arbeidsgivere de siste 20 årene. Hver gang vi leverer ny informasjon er det fire-fem uker med saksbehandling, sier han.

- Burde ha startet tidligere
Vold håper de tre kokkene er på plass i Hamar i løpet av september.

- Det kommer til å ordne seg, men det tar mye mer tid enn vi hadde regnet med på forhånd. Dersom jeg hadde visst det jeg vet i dag, så skulle jeg satt i gang søknadsprosessen allerede for et år siden, sier han.

Vold trodde det skulle være enkelt å skaffe arbeidstillatelse til tre sushikokker, men vedgår at han tok feil. Eieren av Victoria-kvartalet smører seg nå med tålmodighet i påvente av at UDI skal fullføre sin saksbehandling.

- Vi kunne ha startet driften med lokale kokker med mindre erfaring, men intensjonen er å produsere mat av høy kvalitet, så da vil jeg heller vente noen måneder til, sier han.

Åpner bar i mellomtiden
Selv om det ikke blir sushiservering før tidligst i september, åpner den ene halvdelen av Nagomi i løpet av kort tid. Denne halvdelen vil bestå av en bar.

Christian Vold håper det nye utestedet vil bidra til å bygge opp merkenavnet før de starter med restaurantdrift senere på høsten.

En av kokkene, Danny Thai, jobber i dag ved den eksklusive Manhattan-restauranten Nobu, hvor selveste Robert De Niro er en av eierne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke