18. aug
 
Utsolgt på premierekvelden
Søsknene Amb trakk fullt hus på første kveld, og svarte til forventningene.

Publisert: 11.jul.2014 23:37
Oppdatert: 12.jul.2014 09:52

Inspirert av fjorårets suksess, fikk Karoline og Andreas Amb med seg lillesøster Ragnhild på laget for å lage nytt sommershow. I år vender Karoline og råneren Kent Ronny tilbake, og vi får stifte bekjentskap med Gerda Mensén fra kommunen. Nå som Karoline har fått støtte, føler ordføreren at HMS-rutinene bør undersøkes og en rapport fra showet skrives.

Humorperler på en snor

Søsknene har jobbet med sketsjer og sanger siden i fjor høst, noe som merkes. Det er gjennomtenkte samtaler og poeng som viser at bygdedyret, og forsåvidt kommunedyret, er blitt nøye studert.

Det er spesielt Kent Ronny, som siden sist er blitt 96 prosent ufør, som får hele kultursalen på Tingnes til å le så tårene triller. Til tider får man knapt tid til å hente seg inn før neste gullkorn kommer.

Gode låter og gode stemmer

Husbandet Sjur Vidars spiller godt og er med på alle notene Ambsøsknene finner på, og må tåle en bemerkning eller to fra både Gerda og Kent Ronny.

Låtvalget er sommerlig og gjenkjennelig, med både covrede låter og nyskrevne tekster med kjente bygdtetema som jordbuk, råning og en lårhøne til kommunen. Søsknene imponerer med sterke stemmer som takler ulike sjangre uten problem. Særlig Andreas imponerer med alt fra opera til Elvis. Karoline Amb synger også noen av Prøysenvisene hun har tolket til sin siste plate, Kvass. Her er spesielt Peppersvennvisa en minneverdig opplevelse.

Kunne vart lenger

Noen feiltrinn er det, men ikke mer enn at man kan skylde på premierenerver. Ragnhild er litt stivere enn sine søsken, men mykner fort opp og krever sin plass på scenen sammen med storesøsknene.

Mange i publikum ble skuffet da siste nummer ble annonsert, og undertegnede er enig. Søsknene Amb har laget et sommershow av høy kvalitet som holder smilet på plass og latteren i gang helt til det er slutt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke