20. aug
Dyktige Beist: Torgrim Torve på vokal/ gitar, Åsmund Snortheim på vokal, Fredrik Ryberg på gitar, Kristian Liljan på bass, Ronny Flissundet på gitar og John Birkeland Hansen på trommer.
 
Våre maskerte helter
Hamars maskerte helter i Dunderbeist slapp fredag sitt sjette album, og feiret det med plateslipp-konsert på Gregers.

Publisert: 10.nov.2012 00:38
Oppdatert: -

Dunderbeist er et av de bandene som låter utrolig bra hjemme i stua, men som løfter seg til et euforisk nivå når de dundrer løs på scenen. De er et av de bandene som man egentlig ikke kan skryte av å ha hørt før man har sett dem live, for Dunderbeist makter alltid å tilføre noe nytt og spektakulært hver gang de er på scenen. Så dyktige er de, og så heldige er vi som kan skryte av å ha et så bra band forankret i Hamar. Gårsdagens konsert var intet unntak. Dunderbeist har siden bandets spede begynnelse skaffet seg en bråte med fans over hele landet, og det har nok mye å gjøre med måten bandet legger fram sin musikk på scenen. Torgrim Torves massive stemme herjet med publikumet, og med et mikropresist band i ryggen ble det som vanlig en herlig opplevelse. John Birkeland Hansen fremsto som en metronom på sukkerkick bak trommene, og sammen med de andre beistene satt hvert eneste slag som et skudd.

Hver gang jeg er på konsert med beistene slår det meg også hvor bra Åsmund Snortheim gjør rollen som avløsende vokalist, og hvor godt det fungerer helhetlig. I løpet av konserten fikk vi høre de spille fra sitt nye album «Songs of the buried», før de fortsatte programmet med et utvalg eldre, og høyst populære låter. «Fear and Loathing», «Shields Aligned» og «La Guerre du Fui» sendte publikum til himmels, og det var nok de færreste som hadde fotfeste før konserten var over.
Dunderbeist trenger egentlig ikke å sminke til noe som helst, men som maskerte tyver klarer de faktisk å sette prikken over i-en hva gjelder karisma på scenen.

De markerte fredag kveld starten på en 16 dager lang europaturné ved å spille på hjemmebane, og oppmøtet var som vanlig meget godt. Rundt 300 hadde tatt turen for å få med seg distriktets, og kanskje landets mest komplette liveband begynne sin tur ut i Europa.

Det var hamarsingene i Autokarma som tok oppvarmingsjobben, og det klarte de på et meget godt vis. Fredag kveld var allikevel beistenes kveld, og når de slipper til får man alltid i pose og sekk. Forhåpentligvis vil Dunderbeist nå oppleve den suksessen bandet fortjener, for med den kvaliteten disse gutta besitter burde de allerede vært velkjente fjes både nasjonalt og internasjonalt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke