19. aug
Spiller Beethoven: Dag Nilssen og Tori Årva er klar til dobbelt Beethoven-satsing i Vang kirke.Foto: Geir Vestad
 
Vårens storsatsing
Det blir «Ode til gleden» så fryden spruter langt opp i kirketårnet når Beethovens niende skal framføres i Vang kirke i i helgen for både barn og voksne.

Publisert: 14.mar.2017 20:28
Oppdatert: 14.mar.2017 20:37

For ganske nøyaktig to år siden ble Haydns «Skapelsen» framført i Vang kirke av Hedmarken Symfoniorkester, Hamar domkor og Collegium Vocale. Nå går de sammen igjen om et nytt storverk. Denne gangen er det Beethovens 9. symfoni som skal framføres i Vang kirke.

«Vi vil være med å bygge opp musikklivet lokalt og regionalt. Det vil vi blant annet gjøre med flere store stykker som dette», sa orkesterets dirigent Dag Nilssen for to år siden. «Publikum elsker det jo!»

Og entusiasme blir det også rundt årets storsatsing, for han har allerede lagt merke til at gleden og fryden er rikelig til stede.

Så er da også Beethovens 9. symfoni et verk for de store anledningene, som Dag Nilsen bemerker. Som da Hamburgs nye konserthus Elbphilarmonie nylig ble åpnet; da var Beethovens niende et av verkene på åpningsprogrammet.

for barn

Noe av det spesielle ved årets opplegg i Hamar, er at det blir to konserten. På lørdag 18. mars er det Beethoven for barn det handler om, nærmere bestemt skal symfoniens siste sats framføres, med «Ode til gleden» som sentralt element. På søndag skal hele symfonien framføres.

Et av de mange spesielle sidene ved oppsettingen av Beethoven for barn, er at billettene vil koste 200 kroner for barn, men den er gratis for voksne i følge med barn. Og det er noe de har funnet på helt for seg selv.

– Så finn deg en unge og kom gratis inn, sier Dag Nilssen.

Barnekonserten er også utgangspunkt for et samarbeid de prøver å utvikle med kulturskolen.

– De må jo hungre etter noe ekstra å tilby elevene sine, sier Dag Nilssen.

sangsolister

Vang kirke rommer drøyt 800 mennesker. Og både Dag Nilssen og Tori Årva håper det skal være mulig å fylle kirken ved begge konsertene. Blant dem som skal bidra til det, er også de fire sangsolistene Elisabeth Teige, Anna Sundström Otervik, Henrik Engelsviken og Yngve Søberg.

– Å få med en slik solistrekke er noe en nesten bare kan drømme om, sier Dag Nilssen.

Og nå skal det bli virkelighet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke