19. aug
høydepunkt: Konserten med Tora Augestad og ensemblet Music For A While i januar ligger an til å bli et av vårens høydepunkt i kulturhuset.Foto: Thomas Olsen
 
Vårprogram med stor bredde, men få topper
Kulturhusvåren: Den har noe for de fleste, men få innslag som treffer veldig bredt.

Publisert: 17.des.2014 10:21
Oppdatert: 17.des.2014 10:25

- 2014 var et prøvedriftsår. Det er først i 2015 at programprofilen vår vil utkrystallisere seg, sa kulturhusleder Durita Brattaberg, da vårprogrammet for Hamar kulturhus ble lansert tirsdag.

- Det er nå vi ser tegninga, sa Durita.

Og tegninga viser at kulturhuset fortsatt satser bredt. Fram til midt i juni står det over 70 arrangement på lista.

Blant dem som allerede er kjente, er Riksteatrets fire forestillinger og tre fra Teater Innlandet. Ungene skal få sitt, rockeungdommen skal ha sine klubbkvelder, de klassiske konsertene er i toppklasse med både Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester, og framfor alt er det gitt stort rom for lokale og regionale utøvere.

De som måtte ha fryktet at kulturhuset skulle bli en arena for tilreisende artister på tur, trenger ikke å være engstelige i det hele tatt. At dette ligger an til å bli vårt eget hus med egen profil, er det ingen tvil om.Så langt alt vel.

Luftehull

Samtidig blir det luftehull fra det lokale når kulturhuset innleder konsertserien de har kalt «Hamar midt i væla», der verdensartister trekkes til Hamar. 20. mars kommer gruppa Herencia de Timbiqui fra Colombia til Flagstad-salen, med elleve mann på scenen og garantert hete rytmer.

I samme serie kommer verdensmusikeren Javid Asfari Rad fra Iran 15. april.

Mangler eneren

Men hvem er vårens headlinere? Jo, ifølge programmet er det først og fremst Tora Augestad og ensemblet Music For a While. De har nettopp utgitt ei aldeles herlig plate, som det kommer til å bli en nytelse å høre. Som den andre headlineren presenteres trioen In the Country og Frida Ånnevik, som har gjort framifrå tolkinger av Hans Børli-dikt.

Men en må også kunne si at superbredt treffer ingen av dem, selv om det vil bli strålende konserter. Og det som kan mangle i programmet, er nettopp populærartisten som skaper den gode følelsen hos et stort publikum at dette må vi bare få med oss.

I høst hadde kulturhuset Sigvart Høyem og Dee Dee Bridgewater; noe tilsvarende er det ikke til våren. Riktig nok påpeker Durita Brattaberg at vårprogrammene vil få hovedfokus på det lokale, og at høsten vil gi større rom for tilreisende stjerner.

Men det ene må ikke utelukke det andre.

kommer en stjerne

Og sannsynligvis kommer det en stjerne etter hvert i vår også, i hvert fall for ungdommen, på linje med DonkeyBoy og Isac Elliot i år, men denne er ennå ikke klar, ifølge kulturhusets ledelse.

Og vi skulle gjerne kunnet ha ønsket at det kommer en til for oss andre også. For spørsmålet som svært mange stilte seg tirsdag, var hvem headlineren er. Og når det kanskje ikke er noen, er det lett å få følelsen av at noe mangler.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke