19. aug
 
Væillsetrevy med snert og varme
Væillsetrevyen 2017 gjør det god grasrotkultur skal gjøre; skaper fellesskapsfølelse, sprer glede og speiler lokalsamfunnet. Og de gjør det bra.

Publisert: 03.nov.2017 22:55
Oppdatert: 06.nov.2017 09:24

Og selv om både aktørene på scenen, musikerne og folket bak skal ha all honnør for å gjøre en god jobb, og at de attpåtil gjør den gratis (i motsetning til visse andre revyer som blir harselert med i sketsjen «lutefisk og slapp revy») så skal det sies at de får mye tilbake også. For latteren sitter temmelig løst på Vallset samfunnshus, og det er ingen tvil om at halve vitsen med denne revyen er å få lov til å le av og med hverandre.

sjarmerende

Men det er faktisk ganske morsomt for oss utenfra også. Even Engen åpner ballet etter en tøysete OL-film hvor vi får dagens første dose slapstick og lipstick, eller Johaug-lypsyl, da. Og Engens «stand up» framført sittende på tursekk-krakk fungerer som ei kule, med mange gode poenger, f.eks. om hvordan Stange kunne hatt bruk for sin egen «høyhus-Arthur»». Et spark til lokalavisen ble det også. Gode poenger (samt en del resirkulerte vitser) er det flere av utover i revyen, men det gjengen på scenen klarer så bra er å levere dem med overbevisning og ikke minst med en stor dose sjarm.

ingen svanesang

Dét er «ballettnummeret» et bra eksempel på, for at et så uoriginalt nummer som «voksne menn som danser ballett» faktisk funker for andre enn aktørene i strutteskjørts nærmeste familie, kan bare bety en ting; at denne gjengen har klart å sjarmere. Og at de tenker det lille hakket ekstra; som når eldstemann Frank Evensen entrer scenen mot slutten av nummeret og gjør «svanens død» i beste stil. Men denne revyen er langt unna noen svanesang. Regien er akkurat passe stram, og musikk, kostymer og lys er med på å løfte helheten. Unge krefter er også i ferd med å ta arven videre, som Emil Dahl, Andrea Lillemo, Lars Frode Engen, Erik Johansen og Anders Lillemo som alle har bra ting å fare med.

sofatrøbbel

Aktørene virket ikke nevneverdig preget av premièrenerver, og det nærmeste vi kom dramatikk var vel når Magne Engen og Steinar Kjeverud slet med å komme seg opp av en litt for trang sofa etter sine klassiske «gubbe-nummer». Opp av sofaen burde forresten flere komme seg, og ta turen til Vallset samfunnshus.

TERNINGKAST 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke