25. aug
VAKKERT: Tor Karseth og datteren Frida Ånnevik sammen på Volumfestivalen for første gang. Det fristet dem til gjentagelse. FOTO: HENRIK HORNNÆSS.
 
Vakker familieduett
Tor Karseth fikk med seg datteren Frida Ånnevik til duett på Volumfestivalen. De besto med glans.  

Publisert: 23.jun.2013 07:24
Oppdatert: -

Tor Karseth og Frida Ånnevik fra Hamar har hatt opptredener hver for seg, men har aldri stått sammen på scenen før de entret Volumfestivalen i Elverum lørdag kveld.
- Dette var egentlig noe vi skulle gjort for et år siden. Det har vært en plan som har gått i hodet vårt en god stund. Vi har samarbeidet med leder for Volumfestivalen, Sven Arild Storberget, og han synes det hadde vært flott å ha gjort en slik opptreden på 10-årsjubileet. Derfor bestemte vi oss for at dette var det beste tidspunktet å gjør det på, forteller Frida Ånnevik.
Far tok æren
De to spilte Karseths låter på Ånneviks premisser. Datter styrte showet, og far måtte pent nøye seg med å være annenfiolin.
- Det var helt greit for meg. Det var viktig at dette skjedde på Fridas premisser, sier Karseth.
- Men da kan han si da vi avslutter showet at han laget alle sangene, ler Frida.
Duoen spilte mange kjære gamle sanger som "Flyge børrføtt", "Sykle sykkel" og "Illseng i seng", men i en litt annen stil.
- For meg handler det om å lage min innfallsvinkel på sangene. Her har vi samlet et band som til vanlig spiller rockemusikk, så det er ikke helt den samme stilen. Det er mer Neill Young enn folkemusikk, forklarer Frida Ånnevik.
Frister med gjentakelse
Frida Ånnevik spilte også på Volumfestivalen, men syntes det var spesielt å spille med fatteren.
- Det var artig, og jeg følte det gikk veldig bra. Siden det er første gang vi gjør dette sammen synes jeg vi fikk ut mye. Vi hadde også et godt publikum, så det var moro, sier hun.
- Frister det å prøve denne duetten igjen?
- Jeg er veldig fornøyd med konserten, og har lyst til å gjøre noe mer. Det frister helt klart med gjentakelse, og det blir spennende å se om vi får til noe framtida, svarer Frida.
Tor Karseth har hatt lyst på å gjøre denne duetten i lang tid.
- For ni år siden skjønte jeg hvilket sangtalent Frida var, og helt siden da er dette noe jeg har hatt lyst til. Det ble så bra som jeg håpet, sier Karseth.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke