22. aug
SALIG BLANDING: Teatergruppen veksler mellom å uttrykke følelser og å styre dokken. Her er Tornerose i sin egen innadvendte tenåringsvirkelighet.
 
Vakker og innholdsrik
Tornerose har blitt til eventyrlig fantasiteater, med mange vakre bilder. Publikum så ut til å storkose seg på premièren i går kveld.

Publisert: 02.mar.2017 22:38
Oppdatert: 02.mar.2017 22:43

Brødrene Grimms Tornerose var ikke til å kjenne igjen, selv om rosen og tornen så vidt ble vist som skygger på scenen.

Istedenfor ble publikum tatt med på en fantasifull reise, liksom inn i hodet til tenåringen Tornerose, som bare ønsker å sove. Det gjaldt å gi slipp på det gamle eventyret, og la seg henrive av tenåringsvirkeligheten i stedet.

Ingen dødpunkter

De levende bildene på scenen ga rom til mange forskjellige tolkninger og følelser. Regissør Yngvild Aspeli og de to internasjonale teaterkompaniene, Jammy Voo og Rhum and Clay, klarte å blande virkelighet og drøm med humor og magi. Forestillingen ga nok mest uttelling for de voksne, med sin tenåringsnostalgi, mens de litt større barn så ut til å ha fått overraskende mye med seg.

Uansett var den estetisk vakker med den elegant bevegende dokken og den gode lyssettingen. Og hele tiden kom det nye, morsomme påfunn, slik at det aldri ble noen dødpunkter.

Dyktig laget

Det magiske lå i bruk skyggeteater blandet med selve dokken, som var skummelt ekte. Ja visst sov Tornerose, til ergrelse og bekymring for venner og foreldre. Men da hun ble tatt med på en reise av skuespillerne i 80-talls klær, kom hennes tankevirksomhet fram. Dokken sto hele tiden fram i lyset, mens hun sukket, danset, kjørte bil, jogget eller spilte dataspill.

En småsulten dokkesau kom stadig forbi som et morsomt motiv, og scenen med tilbakeblikk til da Tornerose var baby høstet også mye latter.

Skuespillerne rundt Tornerose vekslet mellom å være en del av fortellingen og som førere av dokken. Etter hvert blandet liksom alt seg; drøm, tilbakeblikk, ønsker, interesser og rollene skuespillerne tok på seg. Likevel fortsatte bildene og historien å være meget tydelig.

Skal ut På turné

Dette er teater med en god og deilig ettervirkning. Det skjer mye underveis, som blir presentert på forskjellig vis. Takket være de forskjellige effektene sitter publikum igjen med mange vakre bilder som er lette å ta fram i hukommelsen, slik at lagene i forestillingen vil avdekke seg etter hvert. Tornerose er vel verdt å få med seg!

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke