20. aug
BØD PÅ Wienerklassisk aften: Hedmarken Symfoniorkester imponerte med sin wienerklassiske satsing.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Vakker wieneraften
Hedmarken Symfoniorkester spilte opp til en ambisiøs og tidvis magisk wienerklassisk aften med brødrene Tomter i sentrum.

Publisert: 05.mar.2012 00:39
Oppdatert: -

HAMAR
Med sin eminente dirigent Eldar Nilsen i spissen ledet orkesteret an med 1. sats fra Haydns symfoni nr. 103, Adagio - Allegro con spirito.
Amatørsymfoniorkesteret taklet den wienerklassiske rytmikken med stor bravur, og strykernes musikalske dialoger var presise i denne vakre og tidvis voldsomme Haydn-komposisjonen.

Anerkjente vangsokninger

Deretter ble kvelden hovedpersoner applaudert inn, og brødrene Kjell Tomter og Lars Anders Tomter tok publikum med videre i Mozarts satser Allegro maestoso og Andante fra Sinfonia concertante.
I den sørgmodige Andante smeltet Kjell sin fingerferdige fiolinoverstemme vakkert sammen med Lars Anders, som for øvrig spiller på en av de tretten gjenværende bratsjer laget i Brescia av Gasparo da Salò.

Livlig samspill

Deretter var det duket for den muntre satsen Rondo: Presto, et stykke som Tomter-brødrene har framført sammen ved to tidligere anledninger.
Vangbrødrene ga inntrykk av å storkose seg under denne livlige Wiener-satsen, og det var et lekent og dynamisk samspill som markerte slutten på konserten første avdeling.
Kjell Tomter og Lars Anders Tomter ble deretter applaudert tilbake av publikum, og takket for rosen med en av Mozarts to langsomme satser for nettopp fiolin og bratsj.

- Flott og ambisiøst

Kjell Tomter er meget fornøyd med kveldens konsert i Hamar Domkirke.
- Dette var en flott opplevelse. Orkesteret var flott, det var godt besøk, og det var en veldig fin stemning i rommet, fortalte en fornøyd Tomter etter konserten
Per-Edvard Hansen, domkantor i Hamar, er imponert over kveldens prestasjoner.
- Den wienerklassiske musikken er veldig krevende, så det er godt gjort av orkesteret å gi seg i kast med det. Og solistene er jo briljante, med et ekstra pluss til Lars Anders, som jo er den profesjonelle. Men de utfylte hverandre godt, og gjorde en veldig fin framføring, mener Hansen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke