21. aug
Elegant: Pekka Stokke gjorde en god jobb med å gjenskape brannen i domkirka lørdag kveld. Selv om det er 450 år siden den faktisk brant så var det ingen tvil om at den brant på ny lørdag kveld.
 
Vakkert og episk
Badet i lys, og iscenesatt med vakker og episk musikk var domkirkeruinene på Hamar i brann lørdag kveld.

Publisert: 30.sep.2017 22:35
Oppdatert: 30.sep.2017 22:34

«Domen Brenner» er en dramatisk tittel. Konserten var også dramatisk. Med et lysshow ut av en annen verden og musikalsk framføring i særklasse hersket det liten tvil om at de 500 publikummerne på Domkirkeodden storkoste seg Lørdag kveld. Domkirkeruinene er en ganske særegen konsertarena, og til denne typen konserter kan det vel sies at arenaen er perfekt. Akustikken komplimentere musikken på en elegant måte og den visuelle opplevelsen av konserten blir særegen.

elegant oppbygging

Konserten startet varsomt. Klassisk korsang sto i fokus. Dette varte ikke lenge før bandet Valkyrien entret scenen. Bandet tok så showet videre med sin særegne folkemusikkinspirerte musikk. Omtrent halvveis i konserten kom en kraftig volumøkning, domen ble badet i rødt lys og røykmaskiner sørget for at publikum fikk en tydelig illusjon av at domen faktisk sto i brann. Med hektiske trommer, forvrengt kontrabass og hektiske fioliner som bygde opp under det fantastiske lysshowet var det nok flere som følte at de fikk det de kom for allerede halvveis i konserten. Etter denne dramatiske og virkningsfulle brannseansen ble det hele tatt ned i dynamikk og hele konserten fikk et preg av håpløshet og hjelpeløshet. Resten av konserten bar preg av nettopp dette, men man fikk allikevel et lite snev av lettelse og håp mot slutten.

verdensklasse

Kammerkoret Viva har i samarbeid med Valkyrien laget denne konserten. Dette er to aktører som hver for seg er blant landets beste innenfor sin sjanger, og kombinert kan det ikke sies annet enn at magien disse to skaper sammen er noe helt for seg selv. I samarbeid med Pekka Stokkes elegante kjøring av lys og visuelle effekter var dette en kveld de oppmøtte sent vil glemme.

inspirert av historien

Bispeborgen på Hamarkaupangen ble sprengt i lufta for 450 år siden. Brannen spredte seg til domkirka og la den i ruiner. Dette var grunnlaget for lørdagens konsert, og det kan trygt sies at aktørene under «Domen Brenner» klarte å gjenskape denne hendelsen med elegans og overbevisning. Det er i alle fall ingen tvil om at domen brant denne lørdagskvelden.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke