24. aug
Stemmeprakt: Knut Anders Sørum har en stemmeprakt som få andre kan si at de har. Til tross for gjenglemt skjorte fikk han vist fram denne i Prøysenhuset fredag kveld.
 
Vakkert og sjelfylt
Til tross for gjenglemt skjorte sørget Knut Anders Sørum og hans trio for at publikum på Prøysenhuset fikk julestemning fredag.

Publisert: 22.des.2017 20:58
Oppdatert: 22.des.2017 21:00

Julekonsertsesongen er bortimot over. Rosinen i pølsa var nok for mange et faktum da Knut Anders Sørum tok med seg sin trio til Prøysenhuset fredag kveld.

Etter en omfangsrik og lang juleturné med Lewi Bergrud og Ingrid Olava tok Knut Anders Sørum med seg trioen sin til Ringsaker og Prøysenhuset fredag kveld. Når man er på Prøysenhuset sier det seg nesten selv at man må spille litt Prøysen. For Knut Anders er ikke dette noe problem da han har en hel skive ifra 2010 med Prøysensanger. Konserten startet med «Blåklokkevikua», og etter hvert fikk publikum servert både «Julekveldsvisa», «Trassvisa Hennes Tora», «Spelledåsen» og «Du Skal Få En Dag i Mårrå». Sistnevnte ble for øvrig avsluttet med no så spesielt som et allplystring.

Solid TRIO

Med Jon Anders Narum på gitar og Iver Olav Erstad på orgel er det ingen tvil om at Sørum har valgt seg ut dyktige musikere til å akkompagnere. Humoristisk er det også da Knut Anders påpeker at «Iver er rocker på kveldstid og kantor på dagtid». Dette går rett hjem hos de 215 publikummerne som ser ut til å kose seg. I tillegg til å være humoristiske, låter det fint også. Det mest framtredende i lydbildet er pianoet til Knut Anders, men både orgelet og gitaren skaper et fint teppe av lyd som ligger bak. Kronen på lydbildet er den fantastiske stemmen til Knut Anders Sørum. Totningen synger på en meget sjelfull og smakfull måte. Det er vanskelig å ikke la seg bevege når han synger sanger med en slik innlevelse. Det absolutte høydepunktet kom nok til slutt i konserten. Etter å ha spilt siste låt kom det obligatoriske ekstranummeret. «Deilig er Jorden» ble framført, og på siste vers av denne var det som om alt klaffet da Knut Anders dro på og virkelig fikk vist fram sin stemme i full prakt.

Personlig og nært

Underveis i konserten fikk publikum servert et knippe historier ifra Knut Anders. Historiene rammet inn sangene fint, og ga konserten en nærhet, og man følte at låtene fikk et mer personlig preg. Det er tydelig at Knut Anders Sørum kan dette med å tilfredsstille publikum, og med to utsolgte konserter på samme dag i Prøysenhuset er det vel ikke annet å konkludere med enn at det blir jul i år også, både for Knut Anders Sørum og hans trio, Prøysenhuset og alle de totalt 430 publikummerne som møtte opp på fredag.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke