23. aug
 
Vakre toner, og lyrikk til ettertanke
Med flotte arrangementer, musikalsk eleganse og en solid dose humor sørget Tom Steinar Lund for god stemning i Elverum Kulturhus tirsdag.

Publisert: 07.aug.2018 21:49
Oppdatert: 07.aug.2018 21:56

Sandbecks tekster og Tom Steinar Lunds musikk passer godt sammen, og det kan de rundt 330 publikummerne i Elverum Kulturhus tirsdag skrive under på.

Til full applaus entret Lund og sitt orkester bestående av Aud Ingebjørg Barstad, Frode Haltli, Sigurd Hole, Birger Mistereggen og Jørn Halbakken scenen og satte i gang konserten.

LES OGSÅ: Fant ukjent gull

Det låt fantastisk. Balansen mellom instrumentene var svært god, og samspillet var også særdeles godt.

En må trekke fram gitarspillet til Tom Steinar Lund. Med en stor sikkerhet og masser av innlevelse spiller han de vakreste toner og samklanger, som fyller hele rommet med god lyd. Det er rett og slett en fryd for øret.

Formidling på topp

Imellom musikken benyttet Lund anledningen til å fortelle om sangene og tekstene. Publikum fikk vite at mange av diktene som det ble musisert rundt var hentet ifra Østlendingen, der Vidar Sandbeck hadde dikt på trykk fra 1950. Lund dro også fram et og annet humorpoeng som slo godt an i folkemengden.

Da musikerne spilte var det tydelig å spore glede blant dem. Smilende ansikter, og innlevelse var gjengangere under konserten.

Etter snaue 40 minutter gikk de fleste av scenen bortsett fra Jørn Halbakken og Tom Steinar Lund. Publikum fikk da servert et knippe låter i en litt mer nedstrippet versjon. Det låt flott, balansert og velartikulert. Et av høydepunktene var da Lund satt alene på scenen og satte i sammen en låt ifra bunnen ved hjelp av en loop-pedal.

LES OGSÅ: Flere er snart utsolgt

ukjent gull

Konserten hadde fått navnet «Ukjent Gull ifra Grønne Skoger». Den er et bestillingsverk ifra Festspillene i Elverum.

«Gull fra Grønne Skoger» er navnet på ei samleplate med Sandbeck-låter gitt ut i 2003, der Tom Steinar Lund også var med.

2018 er Sandbeck-året. Det er 100 år siden dikteren ble født. I den anledning skal «Ukjent Gull fra Grønne Skoger» settes opp i Oslo den 8. september, og for dem som ikke var på konserten i Elverum kan den anbefales på det varmeste. Som publikummer får man servert en konsert fylt av vakre toner, lyrikk til ettertanke og en akkurat passe stor dose humor.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke