19. aug
Jazz­mes­se i vang kir­ke: Fur­nes­ko­ret og Hel­ge Hurums stor­band holdt søn­dag kveld jazz­mes­se i Vang Kir­ke. De rundt 150 pub­li­kum­mer­ne fikk opp­le­ve vak­re jazz­to­ner i høst­mør­ket.
 
Vakre toner på Jazzmesse
Søndag kveld var det duket for jazzmesse i Vang kirke. Helge Hurum og Furneskoret sørget for at kirkerommet ble fylt med vakker jazz av varierende karakter.

Publisert: 29.okt.2017 23:03
Oppdatert: 29.okt.2017 23:13

«Hear Thou Our Prayr» er et jazzstykke skrevet av Helge Hurum. Søndag kveld ble dette stykket, og flere andre, framført i Vang kirke av Furneskoret og Helge Hurums orkester. «Hear Thou Our Prayr» ble opprinnelig skrevet til Odd R. Antonsens storband. Verket ble urframført i 1978 i nettopp Vang kirke. Nesten 30 år senere kan man ikke si annet enn at det var passende at verket igjen ble framført der.

I tillegg til «Hear Thou Our Prayr» ble også «Fata Morgana» og andre blåtoner framført, under ledelse av korets dirigent Heidi Granlund.

variert repertoar

Furneskoret framførte sanger av variert karakter. Publikum fikk blant annet servert Richard Rodgers «My Funny Valentine», Duke Ellingtons «Almighy god» og Charles Chaplins «Smile».

Ikke alle låtene hadde medvirkende kor. Den vakre «Katarinas Psalme» var det bandet som fikk framføre alene, og denne må i tillegg til «Fata Morgana» trekkes fram som to av konsertens desiderte høydepunkter. De emosjonelle og vakre melodiene fylte Vang kirke med flotte klanger og elegante melodier.

Hyllet Odd R. Antonsen

Selve hovedverket, «Hear Thou Our Prayr’» ble dedikert til den nylig avdøde Odd R. Antonsen. Furneskoret framførte messen med Odd R. Antonsen storband for to og et halvt år siden. Tanken bak verket er å beskrive hvordan en messe ville være på tvers av ulike trossamfunn.

I verket benyttes det ulike tonale og lyriske virkemidler fra hele verden. De fem satsene messen inneholder tok de rundt 150 publikummerne i Vang Kirke med på en innholdsrik musikalsk reise ifra ballade til jazzrock, via swing og koral.

Planer for framtiden

Furneskoret er et kor med store planer for framtiden. Etter en vel overstått jazzmesse skal koret senere i høst til Svalbard på korfestival, der de blant annet skal synge i gruver og holde konserter med flere andre kor.

En ting er sikkert. Publikumet på Svalbard har definitivt noe å glede seg til.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke