24. aug
 
Vang Skolekorps feiret 65 år i kulturhuset
Vang skolekorps feiret sin 65-årsdag i Hamar Kulturhus, søndag kveld. Det var et begivenhetsrikt show, litt utenom det vanlige.

Publisert: 12.feb.2017 23:01
Oppdatert: 12.feb.2017 23:15

Da klokka var slagen 16.00, satt Vang Skolekorps rakrygget på stolene sine ute på den belyste scenen i Kirsten Flagstad-sal

en. Korpsuniformene deres var sikkert nystrøkne, og buksepressen ganske skarp. -Ikke 17. mai skarp, men helt klart skarp nok til å markere bursdagsfest for korpset. Her var det bare å trekke pusten, og «blåse i veg».

Hokus& Pokus

Håkon Esbro fra Tårnåsen, som skulle lede kveldens show, ble invitert opp på scenen.

- Jeg er en ganske vanlig person å invitere når man skal lage barnebursdag. Fleiper showmannen, og med det er feiringen i gang. Det viste seg å bli en forestilling litt utenom det vanlige. Showkonserten i kulturhuset var virkelig et arrangement som underholdt, og involverte både menneskene på scenen og publikumet i salen. Håkon Esbro nådde ut til alle generasjoner, og brukte både historiefortelling, tryllekunster og buktalerdokken «Anton Bergh» i forestillingen. Vang Skolekorps spilte mang en dur, og både stolte foreldre og besteforeldre klappet engasjert hver gang dirigenten senket hånda, og musikken stilnet.

Fokus på korpset

Alle instrumenter i korpset ble introdusert under konserten. Engasjerte barn, ungdom og voksne løftet klarinetter i været, og tubaen på bakerst rekke ble holdt som en messing vikinglur. Både aspiranter, juniorkorpset og hovedkorpset var med på feiringen.

Emma Fjøsne sier at hun har øvd lenge, og synes det er gøy å spille fløyte i juniorkorpset. Blant vrimmelen av begeistrede foreldre nede på scenen, var det flere ivrige barn som gledet seg over musikken, og ikke minst showet.

-Det morsomste var Håkon Esbro. Det var gøy å sitte på scenen og se alt han gjorde. Forteller Jens Harald Doubloug, som har spilt trompet i juniorkorpset i fem år.

Styreleder i Vang Skolekorps, Gunnhild Tomter Alstad forteller at det er veldig stas med et så vitalt skolekorps, som vi fikk se i kulturhuset søndag kveld. -Dette vil bety mye for korpsveksten framover. Alstad konkluderer med at det definitivt har vært et jubileum verdig en 65-åring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke