26. aug
Strålte: The Waterboys så ut til å stortrives i kveldsola i Elverum.Begge Foto: Kristian Einang
 
Vannrockerne leverte
Stemningen var god i det gresskledde amfiet ved Sagtjernet da legendene i The Waterboys gjestet Festspillene i Elverum.

Publisert: 04.aug.2014 04:00
Oppdatert: 05.aug.2014 11:16

Tidligere på dagen hadde man sett enorme vannmengder skylle innover Hedmark, men det ble ingen regndans med legendene i The Waterboys. Da det britiske bandet gikk på scenen var regnet byttet ut med opphold og skyfri himmel, og det var en solid folkemengde som var på plass for å ta imot de gamle heltene.

Populærmusikken får stadig større plass i programmet til Festspillene i Elverum. Søndagens arrangement var den første av en rekke konserter som faller utenfor kategorien klassisk musikk, og det er tydelig at elverumsingene setter stor pris på å få besøk av velkjente rockere. Rundt 1.000 billetter var solgt på forhånd, og det ble også solgt en god del ved inngangen. Det er imponerende med tanke på uværet som herjet noen timer tidligere på dagen.

Big Music

Bandet ble dannet i 1983 av Mike Scott som fremdeles er kjernen og bindeleddet i The Waterboys. The Waterboys anno 2014 består av Mike Scotts faste følgesvenn Steve Wickham på fele, Marc Arciero på bass, James Hallawell på keyboard, lap steel- og gitarmaestro Melvin Duffy, og Ralph Salmins på trommer.

The Waterboys har lekt seg med en rekke ulike sjangre siden oppstarten, og er blant annet kjent for musikk innenfor rock n' roll, keltisk folkemusikk og folkrock. Bandet er nok allikevel mest kjent for sanger i den egendefinerte sjangeren big music som på mange måter beskriver bandets tidlige stil. De har gitt ut flere titalls album og singler, men her til lands er de nok aller mest kjent for albumet «Fisherman's Blues» fra 1988.

Sørget for fest

Violet Road hadde sørget for oppvarming tidligere på kvelden, og stemningen var god da Mike Scott og resten av gjengen gikk på scenen.

Av de rundt 1.000 som var til stede hadde de aller fleste funnet seg en plass på gressletta, men det var også en stor gjeng som digget til musikken foran scenen.

Både band og publikum så ut til å stortrives, og med innøvde dansetrinn og en stor bunke med gamle slagere sørget de for en perfekt søndagskveld ved idylliske Sagtjernet.

Musikkfesten fortsetter i kveld med headlineren Veronica Maggio i Terningen Arena.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke