26. aug
GJEV PRIS: Fa­bri­ce Bligoud Ve­stad har vun­net un­der­vis­ning med Leif Ove Ands­nes og får rei­se til pia­no­fes­ti­val i Frank­ri­ke. Foto: Paula Bjertnes
 
Vant ettertraktet pris
– Jeg ble helt satt ut, sier 14-årig pia­no­elev fra Ha­mar som ble best av 100 pris­be­løn­te kul­tur­sko­le­ele­ver i Norge.  

Publisert: 05.sep.2013 22:23
Oppdatert: -

14 år gamle Fabrice Bligoud Vestad fra Hamar vant i kveld årets Drømmetreff i Kristandsand.

I sommer var Fabrice en av 100 barn og unge i Norge som mottok Drømmestipendiet på 10.000 kroner. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker kulturskolerådet å synliggjøre kommunenes arbeid for Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Men i kveld var altså pianoeleven ved Hamar kulturskole en av 100 som fikk oppfylt nok en drøm. Foruten Drømmestipendiet kan en av de 100 stipendiemottakerne vinne tittelen Drømmetreffutøver, en pris som deles ut for andre gang.

Vinneren får nemlig enda en drøm i oppfyllelse. Drømmetreffutøveren skal få undervisning i masterklassen til den verdenskjente pianiststjernen Leif Ove Andsnes i desember og får også reise til pianofestival i Frankrike.

Under årskonferansen til Norsk Kulturskoleråd i Kristiansand med 350 kulturskolerektorer og lærere fra hele landet til stede, spilte hovedvinneren. Det Fabrice ikke visste da han entret scenen, var at en ettertraktet gavepakke ventet 14-åringen.Det var under den årlige sommerkonserten i Hamar kulturskole at Fabrice Bligoud Vestad ble tildelt stipendiet. Det unge pianotalentet har gått gradene på kulturskolen og selv legger han mye av æren for utmerkelsen til sin trofaste pianolærer Ivan Ivantchev.

Hamar kulturskole har hatt tradisjon for å vinne utmerkelser de siste årene. Drømmestipendiet har vært delt ut ti ganger og i denne perioden har kulturskolen hatt sju prisvinnere. Det er kulturskolerektoren i hver kommunen som nominerer kandidater.
Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd har signert en ny avtale om tre millioner kroner i støtte til Drømmestipendiet for 2013-2015. 300 unge kulturtalenter kan dermed nyte godt av stipendiet. Hvert år deles en million kroner ut.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke