25. aug
Suksess med tanks-krig: Tom-Espen Andersen (t.v) og Martin Lien i Polyblock Studio får 400.000 kroner av NFI. Det skal gå til utviklingen av det prisbelønnede spillet Tanknarok.
Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Vant studentprisen i "dataspillenes Oscar" – og får nå pengestøtte
Det rykende ferske spillutviklerselskapet Polyblock Studio ville gjøre det enkelt. Det sikret dem prisen for beste studentspill på The Game Awards, og nå pengestøtte fra NFI.

Publisert: 13.mar.2019 23:53
Oppdatert: 14.mar.2019 00:18

Onsdag ble det kjent at Polyblock AS, det nyeste tilskuddet i Hamar Game Collective, får 400.000 kroner til utvikling av spillet Tanknarok. Tilskuddet kommer fra Norsk Filminstitutt (NFI), som i denne runden har gitt totalt 6,6 millioner kroner i tilskudd til ni nye, norske spill.

Vant årets studentpris

Dette er den andre fjæren i hatten for utviklertrioen Tom-Espen Andersen, Martin Lien og Thomas Engum Nilsen. I desember i fjor vant Tanknarok årets studentpris under prestisjefylte The Game Awards i USA. Tanknarok var bacheloroppgaven ved spillteknologilinjen på Høgskolen Innlandet. 

- Det var ganske tøft, og en ganske surrealistisk opplevelse å bare være på scenen. Jeg har sett på The Game Awards i mange år. Man hører ikke så mye om det her i Norge, men det er ganske stort. Det ble sendt live på mange streamingtjenester, og det var noen millioner som så på det, sier Lien. 

Fikk tips om å gjør det enkelt

Tanknarok er et multiplayer-spill for to til fire spiller, der alle styrer hver sin tanks. Det utvikles i første omgang for PC.

- Målet er enkelt nok å være den som overlever lengst. Spillet går over flere runder, og den som har flest poeng etter fem runder vinner.  Det er et veldig høyt tempo, sier Andersen.

-  Vi gjorde nok rett i å satse på et lite konsept. Det er et enkelt spill. Mange velger ofte noe litt for stort første gangen, og tenker «Nå skal vi lage drømmespillet vårt!». Det er en vanlig felle. Vi hadde andre planer i starten vi også, men så fikk vi høre fra noe her på Hamar Game Collective at alle satset for stort. Så da tenkte vi at vi skulle satse på noe lite først. Så da lagde vi et enkelt spill med noen tankser som skyter hverandre. Det var hele ideen, sier Andersen.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke