10. des
Mister jobben i Musikk i Hedmark: Tanja Leine er en av fem musikere som mister jobben i Musikk i Hedmark. Her er hun i aksjon med Edvard Hoem under Musikk i Hedmarks forestilling «Bjørnson og Musikken» i 2010.Foto: Gerd Marit Skonseng
 
Var uenige – fikk sparken
Musikernes fellesorganisasjon (MHO) varsler rettslige skritt etter at styret i Musikk i Hedmark har vedtatt å kvitte seg med alle sine fem faste musikere.

Publisert: 31.mar.2016 06.14
Oppdatert: 31.mar.2016 06.29

«Det er intern uenighet i MiH om strategi for publikumsutvikling, samhandling med det lokale kulturliv, arrangørutvikling, produksjoner og arrangement og kompetanseoverføring».

Rapporten «Kunstformidling i Hedmark» fra høsten 2015 tegner ikke et positivt bilde av arbeidsforholdene i stiftelsen Musikk i Hedmark. (Se sidesak). Den 24. februar i år vedtok styret å avslutte arbeidsforholdet til de fem faste musikerne Ellen Margrete Flesjø, Berit Værnes Cardas, Tanja Irene Leine, Margrete Nordmoen og Vebjørn Anvik.

HA lyktes ikke i går med å få kontakt med dem.

– En usaklig oppsigelse

MFO-jurist Lars Chr. Fjeldstad er sterkt kritisk til avgjørelsen, og representerer de fem ansatte i de kommende forhandlingene.

– Slik vi har forstått det ønsker ikke MiH å ha fast ansatte musikere, men å bruke pengene på frilansere. Det mener MFO de ikke kan gjøre. Omfanget av virksomheten skal ikke reduseres, og det er heller ikke meldt noen økonomiske nedskjæringer. Det er ingen saklig grunn til oppsigelsen som har blitt presentert fram til nå. Vi stusser veldig på hvorfor styret har gått til dette skrittet her, sier Fjeldstad.

Trude Nordeng Rougnø, forbundssekretær i MFO, forteller at hun har fulgt nøye med MiH over en lengre periode, og har god kjennskap til evalueringene.

– Musikerne blir ikke involvert i avgjørelser i det hele tatt. De interne uenighetene går på et bredt spekter. Det er ganske drastisk å gå til oppsigelse av fem, faste stillinger. Man kan spekulere i om dette er et grep ledelsen gjør for å få full styring, sier Rougnø.

– Ja, det blir ren spekulasjon fra vår side, men man kan ikke utelukke det. Det er nærliggende å tro det, sier Fjeldstad.

– Det er heller ikke noe ønske fra de vi kjenner av oppdragsgivere om ikke å bruke dem. Så hvor kommer ønsket om å avvikle ordningen fra? Vi synes det er veldig underlig, sier Rougnø.

Taus daglig leder

Daglig leder Torbjørn Bekkevold ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til styreleder Terje Gloppen. (Se sak neste side).

- Saken ligger nå i styrets hender etter vedtaket i februar, skriver Bekkevold i en tekstmelding til HA.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
– Ingen kommentar: Daglig leder Torbjørn Bækkevold ønsker ikke å kommentere den interne uroen, og det faktum at fem av hans sju ansatte når får sparken. Foto: Bjørn-Frode Løvlund
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke