22. aug
 
Varme i “Patin”-trøya
Det var høy stemning i Hamar skatehall, da de nye genserne til «Patin» ble sluppet og solgt av lokale kles-gründere.

Publisert: 16.sep.2018 22:17
Oppdatert: 17.sep.2018 09:36

I en gammelt Hamjern-lokale på Espern var det kleslansering for det lokale nisjemerket «Patin», søndag kveld. 

Lokal kleskunst slippes

Lokalet er bygd om til skatehall, og det vrimlet av ungdom på treplatene inne i hallen.Ute på golvet sto det en bod med salg av de nye genserne, og blant gjestene på slipp-arrangementet var det mange som var iført sin nye Patin-genser. Gutteromsbedriften hadde invitert til stor ståhei i hallen, hvor unge hang rundt omkring og musikk dundret over anlegget.

– Det har blitt noen salg altså. Det er deilig å se, med tanke på at vi nettopp har begynt, forteller økonomiansvarlig Edvard Kirkeng, bak salgsboden.

Blant ungdommen inne i skatehallen traff HA på Silje Mjølsnes (19) fra Stavanger, og Hannah Livden (19) fra Bergen. De bar på hver sin nyinnkjøpte genser.

–Det var gøy å kjøpe klær noen man kjenner har laget, forteller Silje.

Begge jentene går på Hedmarktoppen folkehøgskole med Patin-baronen og mannen bak gutteromsbedriften; Daniel Kirkeng (19) fra Hamar.

Aldri gjort noe lignende

– Dette går jo kjempebra, sier Daniel Kirkeng, når HA endelig får huket tak i den travle 19 år gamle klesdesigneren.

– Det begynner å bli en god del folk her som har blitt varme i trøya, og det er vi også nå. Vi har aldri gjort noe lignende før, og det er kjempegøy, forteller sjefen, mens han speider utover hallen.

Når det gjelder forventninger til antall salg, har ikke Kirkeng noen formening.

– Jeg vet ikke. Det blir spennende å se, sier han.

– Genseren er designet av «Patins kreative crew», som vi kaller oss. Vi har laget passform og slikt selv, og fargene er valgt med omhu. De er basert på «old school» stil. Vi drar inn litt sånn 70- og 80-talls farger – og striper. Fargekodene står bak på ryggen av genseren, fordi vi ønsker fokus på farge og personlighet, sier Kirkeng om designet. 

Skateboard-demo

Etter litt kjøp, salg, musikk og skravling, samlet ungdommen seg på toppen av skateboardrampene, mens Sivert Øverås (19) fra Ottestad, Christoffer André Nymoen (19) fra Løten, og Andrew Lars Metzger (22) fra Ottestad, utførte en «skateboard-demo» – en oppvisning. De svingte seg i buer og triksa rundt i hallen, imens publikum jubla og høyttalerne dundra.

– Vi vil at dette skal være en flerbrukshall, forteller Eva Bækkel, som sitter i styret til Hamar skatehall.

– Her er det rom for kreativitet og gode ideer, så da Daniel Kirkeng spurte om å ha «pop-up» butikk, så måtte jeg jo si ja til det.

Så gikk kleslansering og skateboard hånd i hånd resten av kvelden, imens folk kjøpte lokalt design – og Patin-crewet ble mer og mer varme i trøya.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke