18. aug
 
- Jeg er lite selvhøytidelig
Trygve Slagsvold Vedum innrømmer at han måtte ta noen skritt utenfor komfortsonen da han danset oppover Karl Johan, presenterte Hedmarks-nytt og nok en gang ble gjort oppmerksom på sin karakteristiske latter under innspillingen av ukas "Torsdag Kveld fra Nydalen".

Publisert: 13.nov.2014 19:50
Oppdatert: 14.nov.2014 08:09

I går kveld gjestet Trygve Slagsvold Vedum fra Ilseng ”Tordag Kveld fra Nydalen” på TV2. Og det ble mye selvironi og moro på hans bekostning og innslag fra hjemfylket.

ET ”KOSELIG” FYLKE

I et av innslagene var Vedum med og presenterte Hedmarks-nytt som Torsdag Kveld fra Nydalen har vært innom tidligere. Denne gangen tar de tak i en av HAs tidligere saker om ordfører Morten Aspeli og ordfører-kandidat Einar Busterud ikke var venner på Facebook.

- Vi har en sketsj på at Hedmark blir sett på som et meget koselig fylke. Når HA trykker en sak om at to politikere ikke er venner på Facebook sier det litt om hvor koselig vi har det på Hedmarken, sier Vedum.

Innslaget kan du se i videoen øverst i saken!

Han tror også at det er noen stereotypier hedmarkingene bør være stolte av, til fordel for å prøve å bli kvitt dem.

- Noen kan synes det er dumt at vi framstilles så ”over-koselige”. Men dette er langt i fra den verste framstillingen man kan få. Jeg vil heller si det er positivt, sier SP-lederen. 

- SLITSOMT OG KREVENDE

Vedum innrømmer også at det ble noen mer flaue øyeblikk under innspillingen. For eksempel er det å danse oppover Karl Johan med musikk på øret ikke hverdagskost for en partileder.

- Det var slitsomt og krevende. Men jeg har lite selvhøytidelighet, så jeg håper bare det blir morsomt for folk å se på. Men da han jeg danset med viste litt mer hud, kom nok den trauste hedmarkingen i meg fram, innrømmer Vedum, som tror det å trå utenfor den tradisjonelle ”politiker-boksen” er sunt for både han og andre politikere.

- De fleste som er 40 pluss vet som regel hvem de fleste statsrådene og partilederne er, men det gjøre kanskje ikke alle de unge. Dette bryter kanskje ned noen barrierer som politikerrollen har. Dessuten er det morsomt å gjøre noe sånt når man til vanlig en ganske alvorspreget arbeidshverdag, avslutter han.

FIKK SKRYT FOR INNSATSEN

Produsent for humorprogrammet, Håkon Herresthal, sier at han synes det er morsomt å ha politikere som gjester fordi de skaper en stor kontrast til de faste komikerne. Han tror ikke det vil bli sett som negativt for en politiker å tørre å slå seg litt løs.

- Det er positivt å bli med på noe sånt så lenge man byr mye på seg selv, og det er noe folk vil se Trygve gjøre. Han var kjempeflink, kjørte på og var løssluppen, sier Herresthal til h-a.no.


 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke