26. aug
 
Vekker oppsikt med skatefilm
En skatefilm fra Hamar vekker nå oppmerksomhet på nettet. Og premièren i Oslo i helga var så tråka at den måtte vises flere ganger.

Publisert: 29.sep.2015 09:53
Oppdatert: 29.sep.2015 14:14

To av Norges beste skatere, Henrik Lund fra Hamar og Eirik Svensen fra Stavanger, dro begge hver til sin by og dro den andre med til stedene der de lærte og skate. Med Kristoffer Kumar bak kameraet har dette blitt skatefilmen «Stomping Grounds», en drøyt fem minutters beretning om å oppsøke gamle tomter, familie, venner, og naturligvis; skate i hverandres første stomping ground.

hamarhyllest

– Filmen handler også om hvordan man viser fram Hamar til venner som ikke kommer herfra, og er en hyllest til hjembyen, sier filmskaper Kristoffer Kumar. For her har han og Henrik skata og filma fra de var 12 år gamle.

– Vi skater på Vikingskipet og i den nye Strandgata, henger i gågata, og bader ved fiskehytta, spiser pasta i hagen til Henriks mor ved Anker’n, og kjører nedover mot Hamar Vest i solnedgang. Akkurat slik vi pleide å bruke byens arkitektur da vi vokste opp og møttes på Veidekke, Østre Torg eller Koigen.

flere kjente

Foran kamera har Henrik Lund og Eirik Svensen hovedrollene. Men flere kjente navn dukker også opp, blant annet Martin Dammen, Nicholas Hansen og Erik Johnsen. Kristoffer Kumar har regissert, filmet og klippet, mens den Berlin-baserte hamarsingen Eivind Henjum, alias Sprutbass, har laget filmmusikken. Elverumsingen Simen Skari, kjent fra Team Me har gjort grafisk design med fri hånd og stor kulhetsfaktor.

Les også om Kristoffer Kumars tidligere prosjekt: På tempelreise

Hot på nett

Da filmen hadde premiere på utestedet Pauls Boutique i Oslo fredag kveld, var premièrelokalet så fullt at «Stomping grounds» måtte kjøres flere ganger i løpet av kvelden, slik at alle fikk mulighet til å se.

Parat denne kvelden satt også det internasjonalt kjente skatenettstedet Liveskateboardmedia.com., og kjørte premiere på nettet. Skatemagasinet Kingpin har også kasta seg med, og legger filmen ut i dag, samtidig som japanske VHS-magasin har også lagt den ut og blir kjent med en liten bys uante muligheter.

 
På gamle tomter: Kristoffer Kumar har laget skatefilm fra gamle – og nye tomter.
Foto: Remi Laakso
Hamar har gitt skatere som Henrik (bildet) en sosial og sportslig arena de er stolte av.
FOTO: Kristoffer Kumar
Trangt om saligheta i premièrelokalet.
Foto: kristoffer Kumar
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke