25. aug
jubileum: Hamar Damekorps feiret sitt 20-årsjubileum søndag kveld. Det var en fantastisk konsert av høy kvalitet på alle felter.
 
Vel blåst, damer
Hamar damekorps spilte en spennende, morsom og vakker jubileumskonsert, med fantastisk gjennomføring og dramaturgisk helhet.

Publisert: 01.okt.2017 23:03
Oppdatert: 01.okt.2017 23:05

Førti damer hadde lagt vekk korpsuniformen, og prydet scenen i kjoler og stas. Scenen var gjort hjemmekoselig og symbolsk, med korpsets fane i det ene hjørnet, og en tørkesnor med undertøy og nattkjoler i det andre. Et bord sto også pyntet med duk og champagne, i anledning 20-årsjubileet.

Damekorpset lager show

Hamar damekorps hadde hostet opp et allsidig show i anledning sin bursdagsfeiring. Det hele startet med en informativ video, som tok for seg korpsets røtter. Deretter kom konferansieren, Jørn Kolsrud, på scenen. Vedkommende var veldig underholdende og sprudlende. Grunnsteinen var lagt, og korpset som nå begynte å spille, holdt høydepunktene gående

Gåsehud

Hamar Damekorps omfavnet en rekke ulike sjangere og stykker. «Virginia» var nok et av de vakreste stykkene for min del. Stykket handlet om delstaten i USA, og hadde tre deler. Det tok for seg kolonistenes oppdagelse av området, slavetiden på tobakksplantasjene og borgerkrigen. Videoklipp til temaene ble spilt av sammen med den tydelige dramaturgien og stemningen fra Hamar Damekorps sarte og store blås. Frysningene krøp nedover ryggen, og korpsets formidlingsevne var fantastisk.

Sammenheng og kvalitet

Både konserten helhetlig og stykkevis hadde ekstremt god sammenheng. Konserten tok for seg både jubileet og ulike sider ved en kvinnes liv. De enkelte stykkene og innslagene hadde hårfin balanse mellom moro og andektighet. Et eksempel er temaet med småbarn, som ble lydsatt med kjenningsmelodien til Super Mario. Før stykket kom konferansieren spradende ut på scenen i et Super Mario-kostyme, og oppførte seg som et lite barn. Damekorpset gjorde alt interessant og allsidig, og hadde naturligvis også flere klassiske innslag. Balansen og oppbygningen var av høy kvalitet. Korpset har virkelig mestret dramaturgi og historiefortelling, men dette er ikke det eneste som var bra under jubileumskonserten.

Korpset spilte presist og andektig, med gode lydnivåer. kveldens solist, Anna Sundström Otervik, sang nydelig, og krydret jubileumskvelden med vakre innslag. Jubileet med Hamar Damekorps var virkelig verdig en 20-åring.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke