21. aug
 
Velblåst brass-magi
Teatersalen i Brumunddal var stappet med folk da Brumunddal brass sørget for en prefekt start på Brassbandvikua 2016.

Publisert: 02.apr.2016 21:46
Oppdatert: 03.apr.2016 14:44

Tradisjonen tro inviterte Brumunddal Brass til storslått festkonsert i Teatersalen i Brumunddal. Årets konsert hadde tittelen «Magiske Klassikere», og som vanlig hadde brassbandet invitert noen av distriktets mest kjente stemmer som gjestesolister. Merethe Trøan, Knut Kippersund Nesdal og Ringsaker operaskole utgjorde den solide buketten av sangere som i år bidro til å dra opp stemningen. 

- Dette var virkelig bra. Flotte sanger med to flotte solister som passer veldig bra sammen, sier Kari Pedersen fornøyd. Hun var blant de rundt 250 publikummerne som var på plass under lørdagens forestilling, og samtlige av de frammøtte så ut til å storkose seg med kveldens underholdning.

- Mange fine sanger i et veldig variert program, konkluderer Pedersen.

Sopran Tone Østli geleidet publikum gjennom konserten som kveldens konferansier, og som vanlig var det mange populærkulturelle slagere på programmet. Publikum fikk et hyggelig tilbakeblikk til høstens opera-oppsetning da brassbandet innledet kvelden med utdrag fra "Carmen". Videre fulgte en lang rekke klassikere over to sett. "Tir na Noir", "The Prayer", "Yesterday", "You Raise Me Up", "Climb Every Mountain" og Don't Cry for Me Argentina" var blant låtene som preget kveldens program. 

Brumunddal Brass, som dirigeres av Per Kristian Ødegård Syversen, består av 33 musikanter fra de nylig sammenslåtte brassbandene Brumund brass og Nordåsen brass. Den tradisjonelle festkonserten ble arrangert for første gang i 2009 av det daværende brassbandet Brumund brass. I nyere tid har festkonserten virkelig fått fotfeste som en fast post blant distriktets konsertgjengere, og arrangørene var godt fornøyd med årets oppmøte. 

- Vi har spilt for rundt 500 mennesker i løpet av helgens to konserter, og det er vi veldig godt fornøyd med, sier tubaist Odd Nysæter. Han forteller at de i løpet av helgen har tatt imot publikummere fra hele Hedmarken.

- Hit kommer det folk fra Ilseng, Løten, Tangen og mange andre steder. Det er virkelig moro for oss å spille for så mange folk, sier tubaist Odd Nysæter.

Konserten markerte samtidig starten på Brassbandvikua 2016. Brassbandvikua er et samarbeid mellom Brumunddal Brass, Brøttum Brass, Nes Musikkforening og Lismarka Mesnali Brass og ble arrangert for første gang våren 2015. Arrangørene har et spesielt fokus på fremtidens musikere, og fra 1.4 til 17.4 samles unge musikere fra hele Innlandet for å delta i ulike seminarer og musikkrelaterte aktiviteter. Samarbeidsprosjektet byr dessuten på et stort antall konserter over hele distriktet.

Lismarka Mesnali Brass spiller showkonserten «Highlights fra film og scene» med gjestesolist Knut Anders Sørum, Nes Musikkforening inviterer til «Musikk for åpne glugger» med  Return-vokalist Knut Erik Østgård, Brøttum Skolekorps, Brandbu Skolekorps og Torpa Skolekorps spiller konsert på Brøtheim og Brøttum Brass fortsetter samarbeidet med Defrost Youth Choir når de spiller vårkonsert i Hamar domkirke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke