19. aug
Mad­con Inn­frir: - Det­te er utro­lig bra! me­ner ven­ne­gjen­gen Bir­git­te Vold (20), Alex­an­der Vold (18), Ca­mil­la Hå­kon­sen (20), Trude Oreld (37) og Sil­je Vic­to­ria Ol­sen (26).
 
Velkomstdrinken
I går tok det av under Hamar Music Festival. Allerede under den første konserten.

Publisert: 25.jun.2011 09:00
Oppdatert: -

- Jeg var veldig nervøs, fordi vi skulle gå på scenen så tidlig, men det ble fest dette her, sier Tshawe i Madcon rett etter konserten.
- ... vi ble i grunnen velkomstdrinken denne fredagskvelden. Dette var veldig gøy, legger han til.
Det må bli fest når Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon rapper fra scenen. Radarparet er uten overdrivelse de to blideste kara i verden, og festivalpublikumet lot seg raskt sjarmere av deres to kritthvite smil og funky moves. Dette synet mikset med rå lyd og en ihuga, og forholdsvis ung fanskare foran scenen, fikk raskt opp stemningen i parken allerede klokka 20.00. Spesielt den kvinnelige fansen ga høylytte uttrykk for at de var godt fornøyd da Tshawe kastet vesten og skjorta halvvegs i konserten, og fortsatte vrikkingen i bar overkropp.
- Dette er ... bra og ...... fett, sier søskenbarna Birgitte Vold (20) og Alexander Vold (18) fra Hamar, mens de gruppeskåler i øl, og danser foran scenen til Madcon.
Det eneste de har noe å utsette på, er billettprisene.
- Sola skinner, og dette er så herlig. Jeg skulle så gjerne sett noen flere ungdommer her, men de har jo ikke råd til å gå inn, sier Birgitte. Selv har hun kjøpt festivalbillett fredag og lørdag.
- Musikkfestivalen er blitt en årlig tradisjon. Venninnene mine kommer fra Oslo for å få den med seg, sier hun.
Presseansvarlig Thor Birkeland Hansen er enig i at Madcon-konserten burde vært tilgjengelig for flere.
- Er det noe jeg tar selvkritikk på, så er det at vi ikke inviterte alle under 18 år inn gratis for å fylle opp parken helt. Dette er jo musikk for ungdommen, sier Birkeland Hansen.
Han var ellers godt fornøyd med 1700 besøkende i går.
Det var et tydelig publikumsskifte da Earth Wind & Fire ft. Al McKay gikk på. Ut fra vip-teltet strømmet mange av byens kjente ansikter. Hamars ordførerkandidat, Morten Aspeli, var en av dem. Han kunne ikke få fullrost festivalen.
- Dette er helt topp. En slik festival betyr enormt mye for byen, fordi den skaper engasjement og identitet, sier han.
Det var virkelig festivalstemning i Strandgateparken går. Solen skinte, ølet sprutet og noen hadde til og med tatt på seg hippiedrakten og pyntet seg med blomsterkrans i håret.
- Vi hørte det var «funky friday» og da måtte vi ta turen til nabobyen, sier hippiegutta Christer Kristoffersen (, 22) Daniel Klemetsen (22) og Thore Hegseth (36) fra Lillehammer.
Daniel er blant ungfolene som digger Earth, Wind & Fire, og han gledet seg stort til å se gruppa live. Ikke mindre enn elleve mann, med diverse blåseinstrumenter og glinsende skjorter, fikk festivalfolket til å swinge seg skikkelig til funk og diskorytmer.
Svenske Timbuktu, som var sistemann ut, overtok dermed et godt oppvarmet og feststemt publikum, og hip hop på skåne-dialekt ble den perfekte avslutningen på en livlig festivalkveld.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke