21. aug
POPULÆRT: Lørdag formiddag hadde over 6000 mennesker vært innom Vikingskipet.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Vellykket dataparty
- Dette har vært et kjedelig år som sikkerhetsansvarlig, men det betyr samtidig at dette har vært et veldig positivt år, sier TG-frivillig Harald Christiansen.

Publisert: 04.apr.2015 16:14
Oppdatert: 04.apr.2015 16:14

I timene før lysene tennes og strømmen skrus av i Vikingskipet er arrangørene storfornøyd med årets gjennomføring av The Gathering.

- Her har det egentlig gått på skinner gjennom hele påsken. Vi har hatt veldig få uforutsette hendelser undervegs, sier underholdningsansvarlig Guro Faller noen timer før nedriggingen skal settes i gang. Lørdag kunne arrangørene melde om at de har fått besøk av over 6000 gjester i løpet av påsken, og at de har sett en stabil strøm av gjester med dags-billett. 

- Vi har også hatt mange ekstra gjester som har tatt turen for å ta del i de konsertene som vi har arrangert, forteller hun.

Arrangørene satser dessuten hardt på å produsere direktesendte bilder fra The Gathering, og Faller forteller at de nå har seere fra hele verden som følger arrangementets sendinger.

- Vi har opprettet et samarbeid med strømmetjenesten Twitch, og vi vet at det er mange som følger med, sier hun.

Faller forteller at årets arrangement skiller seg positivt ut i forhold til tidligere år, og at de over 400 frivillige hele tiden gjør nye grep for å heve kvaliteten på The Gathering.

- Støynivået er lavere i år, og akkurat det har mange satt pris på. Vi vil selvsagt at det skal være lyd i hallen, men det er nok best at de som kommer hit lar de største høyttalerne være igjen hjemme.

Trives i Vikingskipet

The Gathering ble arrangert for første gang i 1992, men det var først i 1996 at arrangementet fant vegen til Hamar og Vikingskipet. Arrangørene kan dermed feire at TG er i Vikingskipet for 20 gang.

- Vi kjenner Vikingskipet veldig godt, og her har vi de lokalene og infrastrukturen som trengs for å huse over 5000 overnattingsgjester. Vi triver veldig godt her på hamar, sier Faller.

Sikkerhetsansvarlig Harald Christiansen er i år med på The Gathering for 14 gang, og han er en av mange som er fornøyd med at arrangørene har skrevet en leieavtale med HOA som strekker seg til og med påsken 2017.

-Vikingskipet har blitt vår faste påskehytte, og vi har et veldig godt samarbeid med HOA, sier Christiansen.

Få tilfeller av tyveri

Med over 6000 besøkende og frivillige under samme tak er det mye som kan skje i løpet av arrangementet, men Christiansen forteller at de har sett unormalt få negative hendelser i løpet av årets TG.

- Dette har vært et kjedelig år som sikkerhetsansvarlig, men det betyr samtidig at det har vært et veldig bra år, sier Christiansen.

Vi har noen få tilfeller av nasking og tyveri, men tallene er lavere enn vi har sett i løpet av tidligere år. Vi har ikke hatt noen større saker, sier han. Christiansen forteller samtidig at de har fått flere besøk av politiet i løpet av påsken.

- I år har vi sett veldig lite av det man kan kalle ordensforstyrrelser. Politiet er veldig fornøyd med arrangementet og hvordan ting ser ut.  

Arrangørene har dessuten samlet et omfattende korps av helsepersonell.

Med et team som består av fire leger og 24 mann med kompetanse innenfor førstehjelp har vi veldig god dekning innenfor helse her på huset. Vi har faktisk hatt tilfeller der legevakten på Hamar ringer oss for hjelp når det er kø der oppe, forteller Christiansen.

Christiansen forteller at arrangementets over 5000 overnattingsgjester stort sett er flinke til å ta vare på seg selv.

- Hvert år får vi tilfeller der deltagere utsetter nattesøvnen og drikker mer energidrikk enn de drikker vann. Da kan man fort bli litt slitne, og vi har hatt et par hendelser der folk har falt overende og slått seg. Vi har allikevel ikke hatt noen alvorlige hendelser i år, sier han.

Begge forteller at det ikke vil ta lang tid før de begynner forberedelsene til The Gathering 2016.

- Nå skal vi først ta en tenkepause og slappe av i noen dager, men det er ikke lenge til vi skal møtes for å finne ut hvordan vi kan forbedre konseptet til neste år, smiler Faller. 

 
KNIRKEFRITT: Sikkerhetsansvarlig Harald Christiansen og Underholdningsansvarlig Guro Faller er storfornøyd med årets gjennomføring.
FOTO: KRISTIAN EINANG
HELSE: Sikkerhetsansvarlig Harald Christiansen forteller at deltagerne stort sett er flinke til å ta vare på seg selv.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke