21. aug
 
Velsmurt galskap
Det gikk latter, musikk og torsk i taket da Eldar Vågan og Øystein Dolmen inviterte til premièrefest med forestillingen «Torsk i taklampa».

Publisert: 09.jun.2016 22:29
Oppdatert: 09.jun.2016 22:29

Med klassiske slagere, humor og store mengder latter på programmet sørget Eldar Vågan og Øystein Dolmen for herlig stemning da de inviterte til premièreforestilling på Tjuvholmen.

Fersk duo

Drøyt 300 var på plass i det nyoppsatte teltet på Tjuvholmen, og det tok ikke lang tid før latterkulene sto telttaket. Etter mange titalls sommersesonger på vegen må man kunne si at Vågan er over gjennomsnittet dreven som aktør og arrangør av sommershow, og ekstra trivelig er det at han i løpet av de siste sju årene har funnet seg til rette langs Mjøsa i Hamar. Han startet i 2010 med Bjørn «Gudfrid» Kleiven som makker, og fortsatte moroa i to år sammen med Øivind Blunck og resten av gjengen i Vazelina Bilopphøggers. I fjor hentet han Fredrikstads store sønn Øivind Johannessen, og i år er han klar for fire uker med en ny musikalsk partner i Øystein Dolmen. Vågan har gjort det til en trivelig vane å fylle showteltet med humor og mennesker, og med Dolmen årets nye tilskudd er det er lite som tyder på at suksessen vil avta med det aller første. Til torsdagens premiere stilte begge med store mengder spilleglede, sjarm og vilje til å underholde. De er begge på grensen til smågale, og Dolmens ukulele og kazoo passet fint sammen med Vågans eksentriske gitartraktering. Duoen kan dessuten vise til enorme kataloger stappet med folkekjære slagere, og publikum fikk servert både kjente og obskure svisker fra begge artistenes karrierer. Eldar Vågans låter er godt kjent rundt Mjøsa, men det var faktisk de fengende låtene fra Knutsen og Ludvigsen-universet som høstet størst applaus blant kveldens frammøtte. 

Musikk i hovedrollen

I løpet av de foregående årene har sketsjer og andre rariteter tatt mye plass i showene til Vågan, og selv om det fremdeles settes av god tid mellom låtene er det musikken som i år er den største beholdningen. At årets show først og fremst er en musikalsk opplevelse vil nok mange sette stor pris på, og sammen med Vågans faste musikere Tor Welo, Even Finsrud og Terje Methi sørget den nybakte duoen for god stemning teltet. 

 
Fakta
Navn på konsert: Torsk i taklampa
Arrangementssted: Tjuvholmen
Publikumstall: ca. 300
Medvirkende: Eldar Vågan, Øystein Dolmen, Tor Welo, Even Finsrud og Terje Methi
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke