23. aug
Folksomt: Gaute Ormåsen, Trine Rein og Christian Ingebrigtsen sang julen inn foran 760 mennesker i løpet av fredagens to konserter. Begge foto: Kristian Einang
 
Velsmurt trio fant julestemningen
Trine Rein, Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen har virkelig funnet tonen. Fredag inviterte trioen til «Julenatt» i Brumunddal kirke.

Publisert: 05.des.2015 04:00
Oppdatert: 05.des.2015 03:59

Gaute Ormåsen har gjort sine julekonserter til en fast tradisjon, og det er mye som tyder på at også en hel haug med brumunddøler nå setter av tid for å høre byens favorittartist i aksjon under travle desemberdager.

To fulle kirker betyr at 760 mennesker var innom Brumunddal kirke i løpet av fredagskvelden, og blant dem var det nok de færreste som forlot lokalet i skuffelse. Ormåsen er riktig nok ikke alene på scenen. Christian Ingebrigtsen har blitt en fast følgesvenn, og i år har også Trine Rein blitt med på lasset. Det er en kruttsterk trio som virkelig byr på høye forventninger.

Uunnværlige Prøysen

Konsertkvelden startet litt stivt og høytidelig, men det tok ikke lang tid før både publikum og artister fikk løsnet litt på slipsknuta. Prøysen er nærmest obligatorisk i jula her på Hedmarken, og undervegs måtte Ormåsen innrømme at han aldri vil klare å komme utenom «Romjulsdrøm» i sine julekonserter. Det klinger godt i ørene til patriotiske ringsaksokninger, og Ormåsens tidlige bidrag var så bra at flere allerede nå gleder seg til neste år.

Programmet bar preg av stor variasjon gjennom både norske og internasjonale låter, og publikum fikk servert mer enn det typiske materialet som i disse dager blir spilt i hjel på radio.

Artistene imponerte både sammen og individuelt. Prøysen er allerede nevnt, men Ormåsens «Glade jul» var også et av flere høydepunkt som virkelig skilte seg ut. Etter hvert merket man at publikum virkelig ble varme i trøya, og spesielt under Trine Reins versjon av «Amazing Grace» kunne man registrere et markant vendepunkt i salen. Fra det tidspunktet fikk ikke publikum nok av kveldens hovedpersoner.

Solid tv-duo

Man må på ingen måte glemme «Beat for Beat»-musikerne Trond Lien og Frøydis Groruds musikalske bidrag, og heldigvis hadde den dyktige duoen en markant rolle i programmet. Begge leverte bunnsolid komping, og duoens instrumentale jule-medley står igjen som et av kveldens virkelige høydepunkter.

I kveld fortsetter trioen sesongens turné med konserter i Hamar domkirke og Ringsaker kirke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke