19. aug
Anders Baasmo Christensen både sang og gjøglet. FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Velstemte damer med elegant herrebesøk
Årets julekabaret med Damenes Aften har vist seg å være en særdeles fornøyelig forestilling. Gårsdagens premiere ble en solid suksess.

Publisert: 08.des.2011 07:42
Oppdatert: -

Årets julekabaret med Damenes Aften har vist seg å være en særdeles fornøyelig forestilling. Gårsdagens premiere ble en solid suksess.
Sagbladfabrikken var fylt til randen da de 16 syngende damene i går kveld entret scenen. Allerede etter første innslag satt latteren løst blant de drøyt 300 tilhørerne. Åpningsnummeret, en festlig og intens potpourri, oppsummerte nyhetsåret 2011 sett med lokale øyne. Akkompagnert av husorkesterets hederlige samspill, benyttet damene anledningen til å harselere med blant annet kunstprosjektet på Stortorget, kulturhusbyggingen, HamKam, samt ordfører Morten Aspeli og hans kolleger. Konserten fortsatte deretter med et bredt repertoar som dekket en rekke sjangere.
De sangglade damene fikk god hjelp av Anders Baasmo Christiansen, som demonstrerte at han er langt mer enn bare en dyktig skuespiller. Publikum, hovedsakelig bestående av voksne damer, lot seg sjarmere av Christiansens gode stemme, og svarte med spontan og høylytt applaus etter hamarsingens opptreden.
Smånervøs skuespiller
I pausen kunne Baasmo Christiansen lettet konstatere at hans første sangopptreden på nærmere fem år gikk som smurt. Den scenevante skuespilleren måtte ærlig innrømme at nervene var litt mer i høyspenn enn til vanlig.
- Det er noe helt annet å synge enn å være skuespiller. I dag kunne jeg ikke gjemme meg bak en rollefigur, sier han.
Etter en travel høst med filminnspilling i fjerne strøk, syns Christiansen det er godt å komme hjem til rolige dager i Hamar.
- Det er veldig hyggelig å stå på scenen med slike sprudlende damer, samtidig som man ser kjente fjes i salen, smiler han.
Etter pausen klarte de dyktige damene å heve konserten enda noen hakk, mye takket være den samspilte blåserrekken, Baasmo Christiansen og Knut Faldbakkens sjarmerende opptredener som noe forfjamset konferansier. Publikum svarte med velfortjent trampeklapp idet de velkledde musikerne takket for seg.
Fornøyd arrangør
Anja Søberg i Damenes Aften var i godt humør etter opptredenen.
- Vi er strålende fornøyd med både konserten og oppmøtet. Nå som premièrenervene er borte, blir det bare bedre og bedre utover, lover hun.
Alle de fire forestillingene i Sagbladfabrikken er utsolgt. Publikum som har vært så heldige å skaffe seg billetter kan bare begynne å glede seg allerede nå. «Sa(g) bla' jul» er en raus og underholdende forestilling fra start til slutt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke