21. aug
Kronprins Haakon fyller 40 år 20. juli. I den forbindelse har kronprinsesse Mette-Marit tatt initiativ til en festival. ¨ FOTO: NTB Scanpix.
 
Venn samler inn penger til feiring av kronprinsen
Både Slottet og kronprinsparets venn Morten Andreassen skal ha gått ut med et kontonummer og bedt gjestene om å bidra til helgens 40-årsfeiring.

Publisert: 16.jul.2013 08:56
Oppdatert: -

Slottet og kronprinsvennen har sendt gjestene epost med kontonummer, skriver VG.
Pengegavene skal brukes til å hyre artister til kronprins Haakons bursdagsfest. Andreassen sendte følgende i epost til gjestene: "Som alle festivaler så har vi uten økonomisk styring kjøpt først, og så løser vi problemene med penger etterpå ... dette er altså en desperat mail fra en mann som akkurat nå har seriøse pengeproblemer:-)".

LES: Her er familiens ni nye medlemmer


Morten Andreassen sier at han sendte eposten på vegne av en gruppe venner.
- Vi i vennegjengen har gledet oss til og sett fram til å kunne gi noe tilbake til Haakon. Derfor har jeg som en del av et venneinitiativ kontaktet de som er invitert i bursdagen med et spørsmål om å bli med på en større fellesgave, sier han til VG.
Kommunikasjonssjef Marianne Hagen sier til avisa at utgiftene i forbindelse med festen dekkes av Slottet, uavhengig av penger fra et eventuelt spleiselag.
- Det er god kongelige tradisjon å feire fødselsdager og jubileer. Så også denne gangen. Det som er annerledes denne gangen er at vi istedenfor to gallamiddager/fester på slottet, feirer med festival i telt under åpen himmel. Kostnadene til fødselsdager, jubileer og andre feiringer, dekkes på ordinært vis over Civillisten, sier Hagen til VG.
Musikkfestivalen er et initiativ fra kronprinsesse Mette-Marit. Over 200 gjester skal sove i telt i hagen til kronprinsparet på Skaugum de to døgnene festen pågår. (©NTB)


 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke