19. aug
 
Venter 30.000 på Mart'n - satser en million kroner
Det finnes knapt en hedmarking uten minner fra Hamar Mart’n. Nå er sjansen her igjen. Torsdag til søndag. Arrangøren venter 30.000 besøkende.

Publisert: 26.sep.2017 18:18
Oppdatert: 26.sep.2017 18:23

– Hamar Mart’n vil bli presentert i den nye formen lenge; med gratis inngang og med gratis underholdning, sier Aasmund Lund, sjefen for Lunds Tivoli – og en av tre brødre som styrer Lund-imperiet (500 ansatte, omsetning på ca. 200 millioner i året).

Familien håndterer Momarken, Stevneplassen i Skien og Hamar Mart’n, drifter fornøyelsesparker og leverer tjenester verden rundt. Etter Hamar Mart’n står London Winter Land i Hyde Park for tur.

– Bare i Norge har vi 2,2 millioner besøkende i året, sier Aasmund Lund.

Det kommer en million mennesker på besøk bare til julemarkedet i Spikersuppa i hovedstaden.

30.000

– Og til Hamar?

– Det er vanskelig å si når det er gratis inngang og vi ikke teller, men jeg tipper 30.000 besøkende i løpet av fire dager, sier Aasmund Lund.

Han forteller at det investeres en million kroner i artister og markedsføring for Hamar Mart’n, men svarer med lett latter når vi spør om hva Hamar Mart’n omsetter for.

Prosjektleder for Hamar Mart’n er sørlendingen Kenan Novic. Han plukker fram flere gode kort når han presenterer årets artister: Torsdag kveld er det klart for rapperen Hkeem fra Stovner (med mindre du har bodd under en stein de siste månedene har du garantert hørt superhiten «fy faen»), fredag er det klart for Morgan Sulele og Jowst, lørdag er det Pasha og Katastrofe, samt familieshow Vennebyen på ettermiddagen – og søndag er det familieshow Skrimmel Skrammel.

New York-cabs

For dem som liker fart og spenning, så presenteres et helt nytt radiobil-konsept med New York-drosjer, en «g-pusher» kalt «Gotogate» med 100 km/t 40 meter over bakken – og fire ganger rundt sin egen akse, en ekstremkarusell, «No Limit» 26 meter over bakken – og familieutfordringen «Dragon Nest».

I tillegg er det som vanlig salgsboder, utstillinger – og obs! – en popkornvogn til fem millioner!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke