23. aug
kulturhistorie: Flishøvling med hest er en gammel teknikk som fenger interesse.
 
Venter 30.000 besøkende
1.700 utstillere og 160 funksjonærer er klare til å ta imot over 30.000 besøkende når De nordiske jakt- og fiskedager starter ved Norsk Skogmuseum i Elverum i morgen.

Publisert: 10.aug.2011 09:57
Oppdatert: -

For 49. gang finner det populære arrangementet sted. Som vanlig med Skogmuseet som hovedarrangør, i samarbeid med Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) og Norges Skogeierforbund. I fjor trakk det fire dager lange arrangementet 34.000 besøkende. Arrangementsleder Lene Faraasen har ambisjoner om et like høyt besøkstall i år. Rekorden er fra tidlig på 90-tallet med 43.000 besøkende.
STERKERE KVINNEPROFIL var en av intensjonene under fjorårets Jakt- og fiskedager.
- Det utvikler vi videre i år, blant annet ved at den kjente hundekjøreren Sigrid Ekran (30) er sentral foredragsholder med temaet «Drømmer og mål», forteller Lene Faraasen. Ekran er verdensmester i hundekjøring langdistanse.
Som vanlig er Jakt- og fiskedagene spekket med foredrag og demonstrasjoner. Det nye i år er at foredragene i større grad legges til arenaene der de relevante aktivitetene foregår.

JAKTHUNDUTSTILLINGEN - Elverumsutstillingen - er Nordens største og ett av Jakt- og fiskedagenes absolutte flaggskip. I fjor trakk den 650 hunder, i år utvides den med flere raser og 800 hunder blir stilt ut. Hver hund har med seg tre-fire tobeinte, slik at hundeutstillingene alene drar mye folk til Elverum.
Fiske får også et større innpass denne gang. På Prestøya, i elveparken og kastedammen blir det kurs og demonstrasjoner av alt fra opptak av fisk med storruse til tsjekkisk nymfefiske. Både en- og tohånds fluefiskestenger demonstreres, og nytt i år er en egen dam for demonstrasjon av Woblere.

KULTURHISTORIE er med på å gi jakt- og fiskedagene den bredden arrangementet etterstreber. Det er nok å nevne aktiviteter med fiskerøyking, tjærebrenning, jernblestring, papirproduksjon, knivmaking og flisbane med hest, og i matvegen blir det kaffe på svartkjele, historiske vafler, flesk og motti.
Et interessant eksempel på gamle håndverksteknikker er fletting med skogens materialer, blant annet fiskeruse.
I den morderne og teknifiserte retning finner vi flere skytesimulatorer.

220 SALGSUTSTILLINGER har fått plass innenfor Skogmuseets porter. Lene Faraasen er bevisst på at jakt- og fiskedagene ikke skal framstå som noe kjøpesenter.
- Vi er et familiearrangement med vekt på stor bredde, og vi har bevisst begrenset størrelsen på utstillerne for også å få plass til nisjebutikker, sier hun.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke