18. aug
 
Venter at jenter vil besvime
I morgen lander ungdomsidolet Isac Elliot (13) i Hamar. Kulturhusleder Durita Brattaberg sier rett ut at hun venter besvimelser.

Publisert: 09.des.2014 10:42
Oppdatert: 10.des.2014 13:18

Tidlig i oktober besvimte seks voksne personer under Sivert Høyem-konsert i Kulturhuset. To ble brakt til legevakten. Årsaken til at dette skjedde er fortsatt ikke funnet.

Nå venter en stor utfordring for staben i Hamar kulturhus: barne- og tenåringsidolet Isac Elliot, en trettenåring fra Finland.I denne sammenhengen er det godt kjent at unge jenter dåner foran scenekanten. Både på «Torvet» i Trondheim, under festival i Mo i Rana og under en konsert i Drammen måtte flere bæres ut.

Dåner av glede

- Vi regner med besvimelser. Det hører slike type konserter til. Det er ikke uvanlig at ungjenter dåner av glede, sier Durita Brattaberg.

- Hva er planen når dette skjer?- Vi har et opplegg for å få dem ut av salen, og til et sted de vil få hjelp av medisinsk personell. Når de kommer over det, så vil de få anledning til å gå inn igjen i salen.

Råd på e-post

En egen anbefalingsliste er laget for foreldre og barn. Den er også sendt på e-post til alle de nærmere tusen som har kjøpt billett.

Her er det råd om å kle seg godt for køståing, det er påkrevd å henge yttertøy i garderobe, og det er blant annet påminnelse om hvor viktig det er å stille uthvilt, at man har spist godt og fått i seg nok væske.

Bestilt sikkerhet

Sikkerhetsselskapet Pro Sec, med erfaring fra arbeid med superstjerner som Rihanna og Justin Bieber, er hyret inn. Sjefen selv, Henning Kristiansen, kommer med en stab på ni mann. Det vil i tillegg være åtte ordensvakter i salen og åtte helsearbeidere.

- Hva er budskapet til foreldrene som sender barna sine til konserten?- La ungdommen glede seg, men alle bør følge forholdsreglene, rådene, som finnes på våre hjemmesider - og som er sendt på e-post til alle med billett, sier Durita Brattaberg.Hun gleder seg stort, og forteller at Isac Elliot kommer med et band på fire og med 11 dansere.Konserten i Hamar kulturhus er satt opp til å vare i åtti minutter.

Minikonsert på Maxi

- Dette er vår julegave til våre kunder, et opplegg vi har jobbet lenge med, sier senterlederen.- Isac Elliot vil framføre to-tre låter, vi har en konkurranse hvor man kan vinne «selfie»-møte med Elliot - og han vil signere cd-er, forteller Lerberg.Han anslår at programmet vil vare i til sammen en times tid, og forteller at Maxi har samarbeid med Securitas om sikkerhetsopplegget omkring arrangementet.- Vi har hatt et tett samarbeid med Elliots management, de har vært her - og sier dette er et godt egnet sted, sier Dagfinn Lerberg.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
OKTOBER 2014: Seks personer besvimte under konserten med Sivert Høyem. Foto: Anders Grobstok Dalen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke