26. aug
Spente: Tomas Faldalen og Daniel Rudshaug gleder seg til premièren av «Hobbiten: En uventet reise».
 
Venter på «Hobbiten»
12 over 12 på natta, den 12.12.2012 starter premièren til den mest etterlengtede filmen på mange år, og folk går mann av huse for de gjeveste billettene.

Publisert: 12.okt.2012 10:44
Oppdatert: -

Hamar
Det er mange som har ventet i flere år på at den første filmen om Bilbo Lommelun, «Hobbiten: En uventet reise» kan sees på lerretet. Filmen har première 12.12.2012, og blir den første av tre filmer basert på J.R.R Tolkiens bok «Hobbiten». Interessen er enorm, og man kan selv her til lands observere ufattelige scener hvor folk har sagt farvel til jobb og skole for å legge seg i kø. For de ligger nemlig i kø. Søndag startet billettsalget til premièren i Oslo, og da ble det rapportert om folk som hadde ligget utenfor kinoen i to uker.

fikk ikke billett

Slike ville tilstander har vi ikke her i Hamar, men da billettsalget skulle settes i gang torsdag morgen, var det en liten gruppe med fans som sto og klorte på døra. Til de frammøttes fortvilelse viste det seg at den internasjonale distributøren hadde satt en stopper for billettsalget, så det ble ikke noen billett med hjem denne gangen. Ventingen var allikevel ikke helt forgjeves, ettersom Hamar Kino fikk ordnet et køsystem der de trofaste kinogjengerne får førsterett når billettene omsider legges ut. Nummer tre og fire i den køen ble svogerne Daniel Rudshaug (25) og Tomas Faldalen (17). Om de fikk knyttet familiebåndet i køen vites ikke, men det var to glade karer som møtte HA etter at ting ordnet seg til slutt.
- Nå har jeg gledet meg til denne filmen siden den ble annonsert i 2007, så dette har jeg virkelig sett fram til, sier Rudshaug. Det er nok ganske mange som ikke kan forstå hvordan det er mulig å vise en slik dedikert interesse ovenfor en film, men for Rudshaug og Faldalen er det helt naturlig.
- Jeg forstår at folk syntes dette er helt sinnssykt, men det å kunne sitte på favorittsetet under premièren med mange hundre fans til stede blir belønning nok, sier Faldalen.

sosialt

Kinosjef Espen Jørgensen tror at kinokøene har mer med det sosiale å gjøre enn selve gevinsten man får etter all ventingen.
- Det er nok mest en lyst til å gjøre noe sprøtt sammen med andre interesserte, sier han. Når billettsalget endelig åpner på Hamar Kino er usikkert.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke