18. aug
BYGGEPLASSEN: Festivalsjef Hogne Moe i skogen rett etter at ryddemaskinene var ferdige for to uker siden. Her skal grunnsteinen legges ned.
 
Venter storinnrykk på Prøysenfestivalen
Det kan bli opptil et par tusen mennesker som tar turen til Rudshøgda i dag, når statsminister Jens Stoltenberg skal legge ned grunnsteinen for det nye Prøysenhuset.

Publisert: 23.jul.2013 06:38
Oppdatert: -

600 mennesker regnes vanligvis som godt besøk på den årlige bursdagsfeiringen på Prøysenfestivalen. Men i år vil det sannsynligvis bli atskillig flere. For grunnsteinnedleggelsen er lagt inn som del av bursdagsfesten, i tillegg til et bredt program på utescenen og jordbær til alle. Festivalsjef Hogne Moe våget mandag ikke å spå, men anså ikke 2.000 som et umulig besøkstall. I så fall blir det flere mennesker bortved Prøysenstua enn det noen gang har vært der på én gang. Det kommer til å bli lang, lang rekke bortover Præstvægen, og slik bør det være på dagen da en av landets mest avholdte diktere ville fylt 99 år.
I skrinet som skal utgjøre den fysiske grunnsteinen, vil en for øvrig finne HA fra den dagen avisa første gang presenterte planene for det nye Prøysenhuset.

Plass til alle

- På tomta der huset skal stå og grunnsteinen legges ned, blir det plass til alle, sier Hogne Moe. Utfordringen er å få godt rom for alle under programmet på utescenen. For amfiet tar under 400, selv når det er stappa fullt. Men det er igjen en god del plass mellom scenen og amfiet, som ifølge Hogne Moe også skal kunne tas i bruk.
- Vi skal i hvert fall sørge for lydanlegg så alle kan høre, selv om ikke alle får sett like godt hvis det blir altfor mange, sier han.
Uansett mener Hogne at det skal bli jordbær til alle.

To timers program

Grunnsteinnedleggelsen er siste del av et to timers program med en lang rekke utøvere. Hit kommer Maj Britt Andersen med band for å synge fra «Kjærtegn», hit kommer Knut Erik Engemoen for å synge fra suksessforestillingen «Ungkar». Og Anders Baasmo Christiansen gjør sin debut som Prøysen-sanger. Andre deltakere i programmet er Solheimkoret, Anne Flugstad og Fred Dalbakk, Tor Bergundhaugen, og forfatteren Endre Lund Eriksen.
Til sammen er halvannen time satt av, før alle skal vandre opp i skogen bak amfiet, der grunnsteinen skal legges ned - i første omgang symbolsk, siden det ikke er noe golv eller vegg å mure den inn i ennå. Men skogen er ryddet unna, og etter de siste dagers varme kan en til og med gå tørrskodd opp i skogen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke