18. aug
Lover EN brennheit festival: I år blir det verdenspremière på flammeshowet til gjøglertroppen Trix og middelalderensemblet Patrask.FOTO: TRIX
 
Verdenspremière på svensk flammeshow
Middelaldermetall, ungdomsteater, dragefangeren Fritjof og verdenspremière på gjøgleriene Trix til flammeshow er årets nyheter på Middelalderfestival på Domkirkeodden.

Publisert: 21.mai.2012 06:26
Oppdatert: -

HAMAR
Middelalderfestivalen, som i år arrangeres i perioden 8. til 10. juni, har hentet dragen Per fra Re. Sammen med dragefangeren Fritjof, som titulerer seg som «verdens tøffeste og beste dragefanger», vil de holde barneforestillinger alle tre dagene.

I fyr og flamme

Årets største nyhet er verdenspremière på flammeshowet «En kväll med Eld-The wonderful fire circus».
- Dette blir en forrykende opplevelse, lover prosjektleder Ranveig Nordbryhn.
Det er den svenske gjøglertroppen Trix som skal i manesjen, og i orkestergraven er det nok en gruppe svensker, nemlig middelalderensemblet Patrask.
- Trix er Sveriges desidert mest profesjonelle gjøglertropp. De har med seg to pyroteknikere, så når mørket faller på lørdag kveld vil vi by på en forestilling Hamars befolkning garantert aldri har sett før, og aldri kommer til å glemme, sier Nordbryhn.
- Og nei, vi har virkelig ingen planer om å antenne historiske antikviteter!

Middelalder-METALL

Med sekkepiper, dreielire, trommer og lutt skal det latviske bandet Obscurus Orbis lage middelaldertoner under festivalen.
- Dette er ordentlig kule greier, lover Nordbryhn.
Eller på musikkprogrammet er Camilla Granlien, som vil holde kurs i middelalderballader og folkesang, og Ann-Elin Lium og Annar By, som presenterer familieforestillingen «Heming og Gygra-en sang og et eventyr».

Mer mjød

- Mjøden får en mer sentral rolle i årets festival. Vi lager «En aften til Mjødens ære» fredag kveld i «Jomfru Karines Ølstue» Her vil Arne Robert Eidstuen fortelle om mjødet og dets historie. Tor Sæther vil også hente fram små skatter tilknyttet mjød og øl.
Ellers nytt av året er Arne Borg og Ola Onsruds foredrag om henholdsvis jødene i middelalderen og boken «Den norske ridder», og at ungdommer fra Hamar, Oslo og Tønsberg har lagd forestillinger om St. Hallvard fra Oslo, prinsesse Kristina av Tunsberg og Sjøormen i Mjøsa.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke