22. aug
Gir seg etter 15 år: Strykekvartetten Vertavo har sluttet som kunsterisk leder for Festispillene i Elverum. Fra venstre: Bjørg V. Lewis, Berit Cardas, Øyvor Volle og Henninge Landaas.Foto: Yvonne Holth
 
Vertavo ferdig i Festspillene
I 15 år har strykekvartetten Vertavo vært kunstneriske leder for Festspillene i Elverum. Nå har styret avsluttet samarbeidet med strykekvartetten.

Publisert: 10.nov.2015 12:36
Oppdatert: 10.nov.2015 14:00

– Det har vært en drømmejobb i 15 år. Det er en ganske lang tid å gjøre den jobben, så selv om det har vært veldig artig har vi kanskje kommet til punktet hvor festivalen skal prøve noe nytt og utvikle andres ideer. Det har vært en gjensidig tanke, sier Bjørg V. Lewis i strykekvartetten Vertavo.

– Det som var gøy med sommerens festival var at det var den beste vi noen gang har fått til. Det var så mye folk på alle konsertene, og det så mange flotte musikere og konsertopplevelser. Da vi startet for 15 år siden var det en bitte liten festival med lite granne folk. Når jeg ser tilbake på i sommer, så ser jeg at man ikke kan komme så mye lenger. Hvis man må gi seg, og får gi seg mens man er på topp, er man privilegert, sier Lewis, og legger til at hun vil savne jobben.

– Jeg kommer til å savne publikumet. Vi hadde et publikum på kammermusikkprogrammet som gikk på absolutt alt i 10 dager, kanskje to konserter om dagen. Det er skikkelig tilhengere, som skjønte at dette var en unik sjanse for å få med seg noe av det beste av internasjonale musikere.

– Ingen dramatikk bak

– Vertavo har vært kunstnerisk leder i 15 år, og de har gjort en fantastisk jobb. Jeg vet faktisk ikke om noen festivaler som har hatt samme kunstnerisk leder over så mange år. Det er helt naturlig at våre veier skilles nå. Vi har hatt en fin samtale med Vertavo. Det ligger ingen dramatikk bak dette valget, sier daglig leder Ørnulf Ring.

– Fra de startet i 2001 har Festspillene gradvis blitt større og større, og har hatt en flott utvikling, både innholdsmessig og kunstnerisk. Med sitt nettverk har Vertavo bidratt til å løfte festivalen til å faktisk være en aktør på den internasjonale areaen. De har dratt inn den ene flotte musikeren etter den andre. Vi er utrolig takknemlig for jobben de har gjort.

Annonserer ny leder snart

Ifølge Ring er styret i samtaler med en aktuell kandidat til å overta jobben, men de vil ikke gå ut med noe navn før de har signaturen.

– Vi har sett etter akkurat det samme som Vertavo har. Vi er ute etter å samarbeide med noen som har et nettverk og et navn vi kan dra nytte av, som kan jobbe sammen med andre aktører for å lage spennende prosjekter og konserter framover, sier Ring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke