22. aug
ÅPNER IGJEN: Victoriahaven åpner dørene igjen 11.mai.
 
Victoriahaven åpner igjen
En av Hamars mest kjente restauranter, Victoriahaven, åpner igjen.

Publisert: 04.apr.2017 11:48
Oppdatert: 04.apr.2017 12:32

- Victoriahaven åpner igjen 11.mai, i en ny og sprek profil, sier Christian «Bobby» Vold i Vold Eiendommer. Han vil ikke si hvem som skal drive restauranten - og heller ikke hva han mener med «sprek profil».

Det var i februar Hamar Arbeiderblad fortalte at Victoriahaven var konkurs.

– Jeg beklager å si det, og det er fryktelig tung og leit, men vi må melde oppbud for Victoriahaven. Det er trist, rett og slett, sa hun som hadde vært daglig leder, Hanne Linderud.

Victoriahaven ble av Hamars restaurantanmeldere rangert høyt. Blant annet het det: «Seksretteren på Victoriahaven er uslåelig. Viltmenyen var en fryd i høstmørket.»

Snart er muligheter tilbake for å teste Victoriahaven. 11. mai.

Konkurs i februar

Restaurant Victoriahaven gikk konkurs i februar. Eierne beklaget da, men var fornøyde med å ha snudd driften på pizzastedet Dolly Dimples.

- Jeg beklager å si det, og det er fryktelig tungt og leit, men vi må melde oppbud for Victoriahaven. Det er trist, rett og slett!

Det sa Hanne Linderud (45) til HA den gangen.

Hun har vært daglig leder for Hamar Restaurantdrift som drev spisestedet mellom Strandgata og jernbanen - vis a vis Hotel Victoria - i halvannet år.

TAP PÅ 1,5 MILLIONER

HA skrev noen dager tidligere at konkurs var sannsynlig for spisestedet som ikke minst HAs matskribenter har fullrost flere ganger.

Største eier i Hamar Restaurantdrift AS er Gjøvik-selskapet Gigass Restaurantdrift AS. Dette selskapet eies 50-50 av Jan Thore Engen (49) og Hanne Linderud.

Linderud sa til HA at restauranten har en underdekning på om lag 1,5 millioner kroner. Fjorårets omsetning ble på om lag 7,5 millioner kroner (eks moms).

- Vi som eide og drev restauranten taper mest. I tillegg til aksjekapitalen har vi tapt flere hundre tusen kroner. Heldigvis har vi i løpet av fjoråret redusert staben slik at det nå er bare to kokker på heltid, en servitør på heltid og en servitør på deltid som mister jobben. I tillegg har vi eierne jobbet en del på restauranten, sier Linderud.

Hun sier at restaurantselskapet siden i fjor høst har hatt bare én eier i tillegg til de to nevnte gjennom aksjeselskapet - og det er Stian Nystrand (24).

GJØVIK VS HAMAR

Hun sa i februar at Victoriahaven hadde brukbar utvikling i salget i fjor, men poengerer at ujevnhet med noen stille perioder er årsak til at det ikke gikk:

- Siden vi hadde høy kvalitet så var det kostbart å drive i perioder med lite folk. Vi kunne ikke senke kvaliteten fordi det var færre gjester utenom høysesongene, sier Linderud.

- Hvordan er det å drive restaurant i Hamar sammenlignet med Gjøvik?

- Gjøvik er mer hamburger og pizza, sier hun og legger til:

- Det har blitt et veldig stort og bredt tilbud i restauranter i Hamar.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke