19. aug
ELTON JOHN: Det ble som forventet; Elton John på Stortorget var en happening uten like.
 
Vidunderlig crazy kveld med sir Elton
Elton John og bandet leverer fremdeles varene sine. De sørget for fantastisk stemning på Stortorget, hvor folk koste seg i det ypperlige sommerværet.

Publisert: 30.jun.2017 22:30
Oppdatert: 30.jun.2017 23:43

Det er helt klart at dette er et band som kan sakene sine. Det går på rutine, ja, men uten at det nødvendigvis er en ulempe. Tvert imot, både sir Elton og mannskapet så faktisk ut til å storkose seg, til tross for at de spiller de samme låtene kveld etter kveld.

Da Elton John sang «A good heart», hans favorittlåt fra siste plate, smilte han stillferdig innimellom, og la faktisk en god del sjel i det. Det er slikt han rørte publikumet sitt.

DE GODE GAMLE

Mye av programmet besto av gode, gamle slagere. Mange med god tempo, de litt mer rockete låtene. De gjorde seg meget godt live, særlig der hvor bandet kunne slå til med kanskje innøvd, men dog fantastisk deilig improvisasjon. Slik ble det en utvidet opplevelse, hvor plateversjonene ble enkle i forhold.

Særlig på «Levon», hvor bandet virkelig tok det helt ut, og jammet i veg med både piano, gitar og et salig utvalg av en mengde perkusjonsinstrumenter, fikk de endelig riste litt på publikum. Fra der av gikk det slag i slag med godbiter.

HIMMELSK STORHET

Elton John er fremdeles helt overlegen, på både pianospillet (introen til «Rocket Man» (På Hamar! Hvor himmelsk!) og ikke minst stemmeprakten (tenk at vi fikk oppleve Stortorget fylt med så mye storhet!). Heldigvis bød han på seg selv, med en del publikumsfrieri. Han bukket etter hver låt og pekte på enkelte i publikum. Hver gang med den gode latteren og scenetryggheten.

Det ble ikke mye prat mellom låtene, men «I want love» ble dedikert til ofrene både i London og Manchester. Og til terroristene og personer som ønsker andre vondt hadde han bare en ting å si: «Fucking get a life!» Selve sangen var langt fra en klisjé, men en som kom fra innsiden.

Den over to timer lange konserten ble heller fylt med mer enn nok musikk av ypperste klasse. Selv om det tok sin tid før også publikum tok av, ble stemningen ganske vilter etter hvert. Det var vel ingen som klarte å stå stille til slutt. Skikkelig allsang ble det på «Crocodile rock», hvor bandet stilnet og publikum fylte torget med sine stemmer, fantastisk. Elton John vil bli husket lenge!

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke