19. aug
 
Vidunderlig vokal
Den store stemmen fra nord trives på Hamar. Og får hamarfolket til å trives meget godt på Anjazz.

Publisert: 12.mai.2018 22:23
Oppdatert: 13.mai.2018 12:30

Er det artistene som gjør festivalen god eller er det atmosfæren på Anjazz som gjør artistene enda bedre? Selv med et mer kommersielt program i år klarer Anjazz å holde sitt særpreg, og artistene får fram det beste i seg. Christel Alsos sitt bidrag på lørdag ble likeså en spesiell og god opplevelse.

HER finner du alle HAs artikler fra Anjazz -alt bare ett klikk herfra.

Sterk vokal

Det starter lavmælt; «To more days». Det er stemmen som høres. Melodiene ligger lett i øret, og bandet sin oppgave er å tjene vokalen. De lager klangtepper, med noen ganger kun keyboard eller gitar, mens trommisen får noen pauser. De har tilsynelatende ikke de store musikalske utfordringene. Men likevel. De har en oppgave som de fyller med glans.

Og det som skjer er magisk. Teksten når fram. Det er intenst. Ja, en sjenert nordlending, som hun selv sier, som når frem med sin melankoli. Letende, spørrende i sine ord. Publikum er lutter øre. De sitter som naglet fast på sine stoler, og er helt stille. Alle lytter.

Det er sart. Det er følsomt. Nakent, ærlig. Så mange følelser, og likvel har Alsos full kontroll på den litt hese, skjøre og samtidig sterke stemmen. Det er en merkelig kontrast der. For hvis alle følelsene hadde blitt sluppet fri, hadde det rent over. Men det skal det ikke. Styrken til Alsos ligger nettopp i denne kontrollen. For dermed kan publikum sitte i ro, og virkelig la det synke inn. Det blir liksom avstressende. Godt å være tilstede.

kveldens kontrast

Den rolige delen i konserten varer lenge, og blir avsluttet med sangen som var den første på riksdekkende radio, «Come on», hvor teksten fremdeles er like treffende.

Så skifter det. En helt ny låt blir sluppet, det blir verdenspremiere på «Turn the music loud». Og det er det netopp det som skjer. Volumet skrus opp, tempoet, og en fengende, rytmisk låt får stort bifall. Det fortsetter i et mer elektronisk landskap. «Closing the distance» er et høydepunkt her. Tunge rytmer, og det hele avsluttes med en rungende trommesolo. Sterkt!

Bandet prøver å takke for seg med Alsos’ versjon av «Glow». Den sitter, men holder ikke som avslutning. Når hun blir klappet tilbake gjelder heldigvis det lavmælte igjen. Det er her Alsos er på sitt beste. Og ærlig som hun er, avslutter hun med det som er vakrest og vanskeligst: «Her er æ». Stemmen holder, så vidt. Men budskapet når helt inn. Igjen.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke