25. aug
Vigdis Haldisdatter Løvlien: Leser dikt fra sin diktbok «66 tekster», foran om lag 30 tilskuere rundt runde bord i Røhnesalen.
 
Vigdis’ diktbokdebut
David William Øynes

Publisert: 15.nov.2018 18:47
Oppdatert: 15.nov.2018 18:47

Forelegger Ulrike Nordsted ønsket velkommen i Røhnesalen torsdag, og kunne hjertelig fortelle at Vigdis Haldisdatter Løvlien endelig har gitt ut sin første diktbok. Løvlien sa noen velvalgte ord, som at «det skrivende menneskets jobb er å være speilet, som reflekterer lyset og gjør at menneskene kan se seg selv og verden», før forfatteren kom fram for folkemengden i byens eldste kulturhus.

Høytlesning og musikk

– Det meste i boka har oppstått etter ganske lang tid. Det er mye som er skrevet i det senere, så det er altså ingen tekster fra da jeg var atten, forteller Vigdis Haldisdatter Løvlien, som senere kunne røpe for HA at hun har skrevet siden hun var sytten år.

Poeten begynner med å lese diktet «Pattedyr», som omhandler dyrenes verdi. Noen flere dikt følger, blant annet «Fingerspill»;

«det du går og venter på

renner gjennom fingrene dine

akkurat nå

kast ulykka fra deg

og gå under

prøv på ny».

Med seg i båten, hadde forfatteren kunstnerne Inge Iversen og Ørnulf Dyrud. Denne diktbokdebut-kvelden skulle de tonesette, med egenskrevne melodier til Haldisdatter Løvliens dikt, samt et par egne tekster de har skrevet.

Imens de to kara stemte gitarene sine, kom folk bort til Vigdis med smil og klemmer. Det ble gjort stas på debutanten, som etter musikkinnslagene fikk solgt og signert bøker til publikum.

Poesien

– Det var godt, det hun leste. Veldig tiltalende for meg, forteller Aasa Bruaas, som også syntes musikken var godt gjennomført, og hadde ønsket seg enda flere dikt lest opp av forfatteren selv.

– Det var tekster som hadde noe gjenkjennbart til det å være menneske, sier Gullborg Rognstad.

– Musikken passa til dramaturgien i teksten, og innslagene var fine. Nå har vi kjøpt boka, sier hun, samtidig som mannen hennes kommer bort til bordet med en signert utgave av «66 tekster».

– Det var veldig fine dikt. jeg er også opptatt av dyr, og liker hvordan hun skrev om dyrenes verdi, forteller Geir Rognstad.

– Kommer det mer? spør en dame i salen.

– Selvfølgelig, smiler Vigdis Haldisdatter Løvlien.

«66 tekster» er gitt ut på Norsted forlag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke