25. aug
Utdeling: Noen av de heldige. Fra venstre bak: Berit Billingsø, Kjartan Lægreid Gullikstad, Sindre Hugo Bjerkestrand, Magnus Tonning Riise, Erlend Hermansen, Håkon Samuelsen, Bernt Ola Volungholen, Ragnhild Rabben, Amund Røe. Foran: Guro Skumsnes Moe, Ma
 
Viktig gavedryss
For unge kunstutøvere er Sparebanken Hedmarks kunstfond en velkommen støtte under utdanning eller i etableringsfasen.

Publisert: 18.aug.2013 20:44
Oppdatert: -

For tredje år på rad delte Sparebanken ut stipend, på enten 25.000 eller 50.000 kroner hver.
Magnus Tonning Riise fra Stange er en av de heldige. Han studerer ved Mountview Academy of Theatre Arts i London, og skal nå inn i sitt tredje og avsluttende år.
- Det er enormt flott med stipendet. Det siste skoleåret mitt innebærer mye reising, og jeg skal blant annet til New York og Los Angeles med et såkalt showcase, forteller Magnus. Dette går utenom skolepenger, og støtten fra Kunstfondet er dermed høyst nødvendig. Den unge sangeren (snart 21) trives godt på musikalskolen, og gleder seg til å vise seg fram. Han har allerede vært med og laget flere produksjoner på skolen, og gjennom det siste året er disse åpne for agenter. Da kan han bli plukket ut eller vraket.
- Jeg er en fighter, så det går nok bra! Men å møte bransjen blir knalltøft, de er rett fram og sier akkurat det de synes, sier han.
Hvis alt går bra havner han i utlandet, men han ønsker gjerne å holde kontakt med hjemfylket.

Høyt kunstnerisk nivå

Kunstfondet støtter unge kunstnere som driver med høyere utdanning eller er i etableringsfasen. I år var det 32 av mer enn 100 søkere som fikk innvilget.
- Nivået er høyt, sier styreleder Wenche Sæthre Høye, som sto for utdelingen.
Alle sjangre er representert, med dans, teater, film og litteratur, design og medieteknologi.
Danseren Cecilie Sleppen Ålskog (29) er egentlig fra Stange, og har etablert seg i Oslo. Etter at hun ble ferdig med en bachelor i Dans og musikk ved Norges Dansehøyskole i Oslo, har hun jobbet som frilansdanser, og underviser i tillegg. Hun er medlem av «Komma Danseteater», som holder forutstillinger i regi av den kulturelle skolesekken i hele landet.
Hun har søkt for tredje gang, og fikk endelig napp.
- Jeg har holdt på i fem år som danser, men særlig i dans tar det lang tid å etablere seg. Denne ordningen er viktig for meg, nå kan jeg dra ut og få inspirasjon fra de beste, og ta det med tilbake.
Dermed skal hun ta videreutdanning med en master i Dansevitenskap i Trondheim, samtidig som hun vil ta kurs i bl.a. New York og Østerrike.
- Vi lærer ikke alt på skolen, det tar sin tid å skjønne hvordan ting fungerer. Stipendet gjør det mulig å komme seg videre, sier hun.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke