25. aug
BLÅ SLØYFE: Simen Fådal Stenseth (f.v), rådgiver Anne Rui, distriktssjef Berit Jevnaker og Basse Vasaasen vil nå ut med kunnskap om prostatakreft. FOTO: Trude Ånnevik
 
Vil bedre kunnskapen om prostatakreft
Den blå sløyfa har overtatt etter den rosa. Simen Fådal Stenseth håper sløyfeaksjonen vil bedre kunnskapen om prostatakreft.

Publisert: 05.nov.2018 16:03
Oppdatert: 05.nov.2018 16:07

Som leder i Prostatakreftforeningen (PROFO) i Hedmark og Oppland har han et stort ønske om at flere menn går til lege og blir undersøkt hvis de har mistanke om at noe er galt.

–Menn er for trege. Det er god overlevelsesprosent for prostatakreft, men da må en komme til lege i tide, sier Simen Fådal Stenseth.

Han er selv operert for prostatakreft og er veldig åpen på at behandling kan gi senskader som det er viktig å snakke om.

– Jeg står fram med mine skavanker og senskader og sier det som det er, sier Stenseth.

HER kan du teste deg selv.

Han ønsker velkommen og står på stand på folkemøtet om prostatakreft i kommunestyresalen i det gamle rådhuset tirsdag 6. november. Hit kommer fagfolk for å snakke om prostatakreft og behandling, og det blir rikelig anledning til å få svar på spørsmål.

Prostatakreft er den hyppigste kreftformen her i landet. Bortimot 5.000 menn får prostatakreft årlig. I Hedmark og Oppland er det til sammen nesten 500 tilfeller årlig.

– Men det er langt fra alle menn som får påvist prostatakreft som må opereres. Midlene fra årets aksjon skal gå til bedre diagnoseverktøy for å skille den aggressive krefttypen fra den typen som bare trenger å overvåkes, sier Berit Jevnaker, distriktssjef i kreftforeningen.

1. november, samme dag som sløyfeaksjonen startet, ble det også opprettet et likepersonstilbud på sykehuset i Hamar. Sykehuset i Gjøvik, der strålebehandlingen gjennomføres, har hatt et slikt tilbud i to år. Nå er til sammen åtte personer med i likepersonsarbeidet. – Vi kan kontaktes både før og etter operasjon, sier Simen Fådal Stenseth.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke